En ny era: Telia lanserar banbrytande lösning för global IoT-kommunikation
Hem Nyheter En ny era: Telia lanserar banbrytande lösning för global IoT-kommunikation

En ny era: Telia lanserar banbrytande lösning för global IoT-kommunikation

Publicerat av: Redaktionen

Telia lanserar en ny lösning som kan spara företag i genomsnitt 28 procent av kostnaden för global Internet of Things (IoT)-kommunikation.

En ny era: Telia lanserar banbrytande lösning för global IoT-kommunikation

Kombinationen av innovativ teknik och nya funktioner gör att företag och organisationer kan styra och hantera all sin globala IoT-data och alla anslutningar från en enda portal.

– Detta kastar om hela spelplanen när det gäller IoT-kommunikation. Kunder som behöver distribuera sina lösningar globalt måste idag hantera flera operatörer och en mängd olika skattelagstiftningar och regelverk. När det behövs går vår lösning bortom roaming och erbjuder istället lokala abonnemang på kraftigt reglerade marknader. Kunderna kan nu direkt styra vad deras enheter får eller inte får tillgång till med ett nät som dynamiskt anpassar sig till kommunikationsbehoven, säger Björn Hansen, Head of IoT på Telia.

Lösningen heter Telia Global IoT Connectivity och finns nu på marknaden. Enkelt uttryckt erbjuder den fyra viktiga delar: Telia eSIM med eUICC-funktionalitet, ett globalt ekosystem med förintegrerade operatörer, ett unikt programmerbart nätverk och en molnplattform. Denna kombination, med dess säkerhetsfunktioner, gör det möjligt för företag och organisationer att kontrollera och hantera all sin globala IoT-data och sin kommunikation från en enda portal.

Det välrenommerade analytikerföretaget Transforma Insights beräknar att den globala IoT-marknaden kommer växa till 24,1 miljarder enheter till år 2030, och generera 1,5 biljoner USD i årliga intäkter [i]. Samtidigt står företag som köper och använder IoT-kommunikation globalt inför flera kommersiella och tekniska utmaningar när det gäller den globala distributionen, utöver den allt större utmaningen i att hantera olika operatörer och IoT-data när antalet anslutna enheter växer.

Dessa utmaningar blir nu hanterbara, eftersom Telia Global IoT Connectivity förenklar för företag och organisationer och ger dem en ny dimension av kontroll över data och kommunikation – ovanpå de befintliga plattformarna.

IoT-nätverk med lokala profiler finns tillgängliga i över tio länder, spritt på fyra kontinenter. Tillsammans med Telias ekosystem med över 400 olika roamingpartners och Telias molnbyggda plattform skapar lösningen ett nytt och säkert sätt att ansluta enheter på global skala.

Dessutom beräknar Transforma Insights att denna nya metod för global IoT-kommunikation kan spara företag i genomsnitt 28 procent av kostnaderna för global IoT-distribution. En rapport med denna research av Transforma Insights, på uppdrag av Telia, kommer släppas i februari 2021.

– Med stöd av vår innovativa lösningsarkitektur, som tar kommunikation och data till molnet, kommer kunderna nu att kunna kontrollera och hantera det globala nätverket av partners och ordna data och sms-flöden i så gott som realtid. Det lägger grunden för snabb uppskalning, säger Björn Hansen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>