Equinix infrastruktur ger skjuts åt konferensraketen Pexip
Hem NyheterFöretagsnyheter Equinix infrastruktur ger skjuts åt Pexip

Equinix infrastruktur ger skjuts åt Pexip

Publicerat av: Redaktionen

Equinix som är ett ledande företag globalt inom datacenter och snabba förbindelser inleder ett nära samarbete med Pexip som är en framgångsrik leverantör av videokonferenser.

Pexip val av Equinix som leverantör av infrastruktur kommer sig av de grundläggande kraven för videokonferenser: snabbt och stabilt.

Vem har inte retat sig på dåliga förbindelser och avbrutna sessioner under videokonferenser? Lösningen på problemen är att köra videokonferenserna på en pålitlig infrastruktur med god prestanda. Det är resonemanget bakom det norska företaget Pexip val av Equinix som leverantör av infrastruktur, med företagets Platform Equinix.

Pexip behöver det här lyftet, eftersom företagets verksamhet har ökat betydligt under senare tid. Under 2020 var tillväxten sjufaldig, vad gäller trafiken under belastningstoppar. Equinix snabba förbindelser mellan Equinix egna datacenter, molnleverantörer och internetleverantörer gör att Pexip kan erbjuda stabila videokonferenser till kunder och anställda i fler än 190 länder.

Tack vare minst två förbindelser till internet i varje geografisk marknad kan Pexip få stabila, snabba förbindelser med låga fördröjningar. Pexip använder också Equinix infrastruktur för anslutningar till molntjänster som Microsoft 365 och Dropbox, samt för sin egen distribuerade digitala infrastruktur.

Kända kunder

Equinix infrastruktur ger skjuts åt konferensraketen Pexip

Maria Sundvall, Sverigechef på Equinix

En sådan här satsning är självklar för Pexip, som erbjuder videomöten för företag och myndigheter. Bland kunderna märks till exempel Spotify, Vodafone och PayPal, samt stora myndigheter i USA. Behovet av en stabil och snabb infrastruktur ökar dessutom kraftigt. Equinix förutspår en årlig global tillväxt för bandbredd på 45 procent fram till och med 2024.

Att Equinix har anläggningar i de flesta storstäder över hela världen innebär också enklare hantering för Pexip, eftersom man bara behöver ha kontakt med en leverantör. Equinix kapacitet gör dessutom att Pexip snabbt kan skala upp verksamheten.

Videokonferenser och möten av olika slag har snabbt etablerat sig som ett självklart inslag i näringslivet och i myndighetsutövande. En viktig ingrediens är att minskat resande innebär minskad miljöpåverkan, förutom att det påverkar produktiviteten positivt. Equinix har förbundit sig att vara klimatneutralt till 2030 och Pexip planerar att också vara det.

– Efterfrågan på videokonferenser och chattlösningar ökar, vilket leder till ökad efterfrågan på pålitlig digital infrastruktur och flexibla anslutningar till molnet. Konferensplattformar som Pexip behöver en infrastruktur som kontinuerligt tillhandahåller låga fördröjningar för att dess tillväxt ska säkras, säger Maria Sundvall, Sverigechef på Equinix.

– Vi har märkt att kunderna i ökad utsträckning vill ha en lösning som de kan växa i, utan att behöva administrera servrar. Med Equinix tjänster kan vi också utöka vår funktionalitet, säger Øystein Hem, vd på Pexip.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00