F-secure släpper gratis annonsblockerare för Iphone

Det finska säkerhetsföretaget F-Secure släpper nu appen F-Secure AdBlocker i Appstore. Gratistjänsten gör att användare av det nya operativsystemet IOS9 både surfar snabbare och använder mindre data.

fs1

– Vår vision är att göra internet bättre för användaren. Det ska vara upp till användaren om de vill stänga av kommersiell övervakning och påträngande annonser. Med F-Secure AdBlocker gör man det med en knapptryckning och surfar sedan både snabbare och använder mindre data, säger Xerxes Malekani, Skandinavienchef på F-Secure.

När F-Secure för ett år sedan undersökte svenskarnas syn på kommersiell övervakning visade det sig att fler än tre av fyra känner en oro för att bli kartlagd av annonsörer när de surfar, speciellt när surfbeteendet kan kopplas ihop med personuppgifter. Som ett svar på detta växande problem har F-secure tjänsten Freedome, som förhindrar annonsörer från att spåra användaren.images6JTUPHRU

En nyligen genomförd undersökning visade också att annonspårning sänker surfhastigheten med upp till 89 procent. Med en annonsblockerare kan surfupplevelsen snabbas upp ytterligare.

– Annonser är inte bara ett integritetsproblem utan även ett växande prestandaproblem. Det har Apple insett och gör det därför möjligt innehållsblockerare i nya operativsystemet IOS9. Det känns därför väldigt bra att vi nu snabbt kunna erbjuda en kraftfull blockering, som dessutom är kostnadsfri, säger Xerxes Malekani.imagesHYPLN5SH

F-Secure AdBlocker filtrerar automatiskt bort internettrafik som kommer från annonsörer. Appen laddas ner från Appstore och aktiveras sedan i webbläsaren Safaris inställningar för innehållsblockerare, som finns i det nya opertativsystemet iOS9. Appen fungerar för Iphone 5S och senare, iPadMini/Retina 3 och senare, iPad Air och senare, samt för 6:e generationens iPod Touch.

Här kan du läsa mer om appen och ladda ner den:
F-Secure AdBlocker

Post Comment