Fiberutbyggnaden fortsätter öka
Hem Nyheter Fiberutbyggnaden fortsätter öka

Fiberutbyggnaden fortsätter öka

Publicerat av: Redaktionen

Över 60 000 svenskar har fått snabbt bredband från IP-Only i år.

Den goda utbyggnadstrenden fortsätter för IP-Only.

Till och med september har 29 035 hushåll anslutits till snabbt bredband, vilket betyder att över 60 000 personer fått det snabba och stabila bredbandet som de inte hade för ett år sedan. Och takten ökar. Under september anslöt företaget 15 procent fler hushåll jämfört med samma period förra året.

Stockholmsregionen i topp i september

Fiberutbyggnaden sker över hela Sverige, med några områden som stack ut under september. Topplista flest antal personer som fick snabbt bredband under månaden:

Stockholms län 1 660
Jämtlands län 1 292
Västra Götaland 999
Uppsala län 872
Kalmar län 766
Fiberutbyggnaden fortsätter öka

Henrik Gustafsson, kommersiell- och samverkanschef på IP-Only

Senaste tiden har flera politiska partier sagt att de vill satsa mer pengar på bredbandsutbyggnaden, något som IP-Only ser positivt på. Men det krävs mer än bara enskilda satsningar från politiker för att lösa framtidens digitala utmaningar, enligt företaget. Samarbete är en nyckel för framgång.

– Vi har dagliga samtal med stadsnät, kommuner och regioner hur vi tillsammans kan agera för att bygga ut bredbandet så snabbt som möjligt – men också om hur vi bäst utvecklar och förvaltar bredbandet som redan finns, säger Henrik Gustafsson, kommersiell- och samverkanschef på IP-Only.

Om hushåll och användare
Uträkningarna kring antalet personer som fått snabbt bredband är gjorda utifrån att det bor i genomsnitt 2,19 personer per hushåll (SCB, 2019).

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>