Företag kan få 100 000 kr för att utveckla nya idéer
Hem NYHETER Företag kan få 100 000 kr nu för att utveckla nya idéer

Företag kan få 100 000 kr nu för att utveckla nya idéer

Publicerat av: Redaktionen

Företag i Norrbotten och Västerbotten har möjlighet att ansöka om en check på upp till 100 000 kronor, som kan användas till att utveckla en tidig innovationsidé med hjälp av extern expertkompetens.

Det kan gälla affärsutveckling, immateriella rättigheter och åtkomst till exempelvis testbäddar.

– Vi vet att det finns många bra idéer och mycket kunskap där det här bidraget kan motivera till att testa att ta det ett steg till, säger Ulf Westerberg, innovationsledare Piteå Science Park.

Checkarna har initierats av Vinnova och bekostar extern kompetens inom områdena immateriella tillgångar, affärsutveckling och infrastruktur upp till 100 000 kronor i syfte att stärka små- och medelstora företag. Företag kan söka innovationscheckar direkt hos Piteå Science Park, Arctic Business, Boden Business Park och Skellefteå Science City som agerar rådgivare och förmedlare av checkarna.

Företag kan få 100 000 kr för att utveckla nya idéer

Kontakta Ulf Westerberg, innovationsledare Piteå Science Park, för att få veta mer och ansöka om innovationscheck

Ulf Westerberg är en av innovationsledarna i Piteå Science Park som kommer att göra en första bedömning.

– Det känns bra att kunna sänka tröskeln för de entreprenörer, startup och mindre företag som vi kommer i kontakt med, för att kunna ta extern hjälp vid deras innovationsresor. Det finns otroligt bra kompetens och resurser i våra nätverk som kan stötta, säger Ulf Westerberg, innovationsledare Piteå Science Park.

I Skellefteå har innovationscheckarna funnits en tid och Skellefteå Science City har hunnit utvärdera stöttningen.

– Vi har sett att detta erbjudande verkligen har gjort skillnad hos de bolag som tidigare fått stöttning. Utöver att öka sin konkurrensförmåga och höjda sin innovationskraft så får bolagen som tilldelas en check arbeta nära med nya leverantör vilket också bidrar med nya perspektiv, säger Josefin Lundberg, Skellefteå Science City.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00