Fri IT-rådgivning för seniora surfare

Är du över 55 år och tycker det är knepigt att koppla in din nya smart-teve, få igång datorn eller installera din nya mobiltelefon? Behöver du hjälp med att e-handla?

Fri IT-rådgivning för seniora surfare 1Tack vare ett nytt samarbete mellan den digitala förmånsklubben Smart Senior och serviceföretaget TechBuddy.se, erbjuds alla Smart Seniors över 100 000 medlemmar kostnadsfri IT-support i en halvtimme via telefon, i sommar.

I spåren av Covid-19 är det många äldre som riskerar att drabbas extra hårt av viruset. Detta, i samband med en okunskap om nya tekniska hjälpmedel hos åldersgruppen, bidrar till ett ofrivilligt avstånd till nära och kära.

Därför har förmånsklubben Smart Senior slagit sig ihop med IT-servicetjänsten TechBuddy, för att erbjuda alla sina medlemmar en halvtimmes kostnadsfri IT-support under sex veckor i juni och juli.

− Tack vare vårt nya samarbete kan Smart Senior erbjuda en samhällstjänst som känns särskilt relevant i dessa tider av social distansering. Många äldre upplever en rädsla för nya tekniska hjälpmedel, vilket vi hoppas kunna råda bot på nu, och även bidra till att man kan hålla kontakten med sin familj, säger Christian Rudén, vd för Smart Senior.

De vanligaste IT-frågorna från den äldre åldersgruppen är dels nätverksrelaterade problem (uppkoppling, streaming, installationer), dels rådgivning om vad som kan göras bättre i alla befintliga apparater. Oftast kan uppringarens problem lösas inom mindre än en halvtimme.

− Den tjänst vi levererar är perfekt för den samhällsgrupp som lider mest av det digitala utanförskap som nu råder. Vi erbjuder hjälp på distans för dem i riskgrupp som vill undvika fysisk kontakt men vi genomför även hembesök med strikta säkerhetsrutiner – perfekt för Smart Seniors medlemmar, säger David Fauné, affärsansvarig för TechBuddys svenska verksamhet.

TechBuddy har genomfört över 50 000 hembesök och telefonsupportärenden i tre länder; Sverige, Spanien och Israel där man i det sistnämnda har i uppdrag av Jerusalems och Tel-Avivs kommuner att förse samtliga seniorer med teknikhjälp och teknisk utbildning.

Kampanjen pågår mellan den 14 juni och 31 juli och är inledningen på ett längre samarbete med partnern TechBuddy. Erbjudandet om fri tekniksupport gäller fram till den 31 juli för alla Smart Seniors medlemmar. Alla över 55 år är välkomna att ansluta sig till Smart Senior och ta del av sommar-erbjudandet från TechBuddy.