Fujitsu bidrar till det gröna molnet – genom datacenter i en vindturbin
Hem LeverantörFujitsu Fujitsu bidrar till det gröna molnet – genom datacenter i en vindturbin

Fujitsu bidrar till det gröna molnet – genom datacenter i en vindturbin

Publicerat av: Redaktionen

Ett av världens första datacenter med nära noll koldioxidutsläpp finns placerat i Paderborn, Tyskland – inuti en vindturbin.

Fujitsu bidrar till det gröna molnet - genom datacenter i en vindturbin 3Datacentret drivs med hjälp av Fujitsus server- och lagringsteknologi och är upprättat av Fujitsus SELECT Partner Green IT – Das Systemhaus med syfte att erbjuda kunderna hållbara och kostnadseffektiva molntjänster.

Datacentret är designat av det tyska elbolaget WestfalenWIND IT och är en del av initiativet WindCORES, som del i Tysklands ambition att ställa om till förnybar energi och samtidigt tillfredsställa den växande efterfrågan på molntjänster. Syftet är att vindturbinsdesignen ska balansera ut det koldioxidavtryck som uppstår av företagens digitala transformation.

Dave Hazard, Vice President och Head of Channel and Sales Operations vid Fujitsu EMEIA, kommenterar:

“Företag förväntar sig i allt högre utsträckning att deras leverantörer ska vara innovativa både när det gäller de tjänster de erbjuder men även sättet de levererar dem på. Genom att nyttja co-creation och tillsammans med Fujitsu arbeta fram en ny virtualiseringslösning för ett miljövänligt WindCORES-datacenter kan Green IT vara trogna sina hållbarhetsvärderingar och samtidigt leverera mångsidiga och kostnadseffektiva lösningar till sina kunder. Genom att skapa ett nytt ”grönt moln” hamnar de i framkant bland tjänsteleverantörer.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>