Fujitsu Cloud Service K5 – en Open Source-plattform som möjliggör snabbare digital transformation
Hem NYHETER Fujitsu Cloud Service K5 – en Open Source-plattform som möjliggör snabbare digital transformation

Fujitsu Cloud Service K5 – en Open Source-plattform som möjliggör snabbare digital transformation

Publicerat av: Redaktionen

Sammanfattning

  • Fujitsu Cloud Service K5 är molnplattformen som gör det möjligt för organisationer och företag att bygga nya molnbaserade lösningar med mindre komplexitet, som ger snabbare innovationsprocesser och kortare tid till driftsättning.
  • Tack vare kortare utvecklings- och releasecykler kan nya system och lösningar lanseras 30 procent snabbare, vilket ger ett stort lyft för organisationens effektivitet.
  • Fujitsus nya molntjänst är den enda fullt skalbara molntjänsten för företag baserad på OpenStack, vilket gör det möjligt att tillvarata värdet i befintlig IT-infrastruktur genom smidig integration med molnet

vgyd5ce9vghtcbqbhfvrFujitsu lanserar idag nästa generations IaaS- och PaaS-molntjänst, Fujitsu Cloud Service K5, på världsmarknaden. Det är den första molntjänsten som möjliggör digital transformation, genom att erbjuda smidig integration mellan traditionella IT-miljöer och nya molnbaserade teknologier. Resultatet blir snabbare applikationsutveckling, samtidigt som tillförlitligheten, prestandan och skalbarheten som större företag kräver kan uppnås med den kostnadseffektivitet som öppen källkods-baserad molnteknologi erbjuder.

K5 är en central del av Fujitsus digitala affärsplattform MetaArc och tillför en omfattande uppsättning lösningar skapade för att låta organisationer utveckla och driftsätta nya molnbaserade applikationer inom snabbrörlig IT. Samtidigt ger K5 möjligheten att dra nytta av de värden som traditionella ”Robust IT”-installationer erbjuder, genom smidig och stabil integration med de nya molntjänsterna.

Inbyggt i K5 System Factory Service finns också UForge-teknologi, från Fujitsus förvärv avUShareSoft, vilket gör det möjligt att automatisera migration och utrullning/releaser av applikationer – oavsett om de ligger i det egna datacentret, i Fujitsus moln eller i någon annan av de ledande molntjänsterna. Tekniken gjorde att en av pilotkunderna – ett av världens största telekomföretag – såg förbättringar på mer än 30 procent i sina iterativa releaser av ett affärskritiskt betalsystem.

Kontentan är att Fujitsu nu ger organisationer möjligheten att bevara de värden som fortfarande finns i befintliga system när de moderniserar sin IT-miljö. Kunder kan dra nytta av de kraftfulla möjligheter som K5 erbjuder för integration och utveckling av applikationer, tillsammans med de bredare möjligheter som MetaArc ger när det gäller att dra nytta av automatiserad leverans över samtliga populära molnplattformar.

”Fujitsu Cloud Service K5 låter kunder till fullo genomgå en digital transformation genom att kombinera kostnadseffektiviteten i öppen källkods-lösningar med stabiliteten hos traditionella företagslösningar och stöd för ett stort urval av plattformstjänster. Fujitsu gör stora investeringar i K5-plattformen och i tjänster som säkrar att äldre lösningar kan integreras fullt ut med applikationer som lever helt i molnet”, säger Duncan Tait, Director, Corporate Executive Officer, Executive Vice President and Head of EMEIA på Fujitsu.

Öppen, flexibel och kompatibel

Satsningen på K5 är ett djärvt steg från proprietära teknologier till en molnlösning baserad på öppen källkod, som gör att Fujitsu kan erbjuda kunden en kostnadseffektivitet som tidigare varit omöjlig att uppnå. Med K5 och den underliggande OpenStack-arkitekturen kan företag effektivt motverka inlåsningseffekter gentemot enskilda leverantörer. Inbakat i K5 finns även Fujitsus robusta serviceavtal, vilket är ytterligare en sak som skiljer K5 från andra molntjänster.

K5 kan levereras på fyra olika sätt – som ett publikt moln, som en virtual private hosted-lösning eller som ett dedikerat moln antingen on-premise eller hostat av Fujitsu. K5 är den första kompletta, agila molnlösningen som använder samma modell för samtliga versioner – och alla backas av samma serviceavtal, samma garanterade tillgänglighet på 99,99 procent och samma höga supportnivå – allt det som krävs för att leverera affärskritiska system i molnet.

Fujitsu har redan börjat omvandla sin egen IT-miljö för att dra nytta av sina befintliga system tillsammans med nya molnlösningar för snabb avkastning på sin investering, genom migreringen av fler än 640 affärssystem och fler än 13 000 servrar till K5. Samtidigt ger Fujitsu tillbaka till communityn genom att bidra med företagsfokuserade förbättringar till OpenStack.

Tillgänglighet

Fujitsu Cloud Service K5 är nu tillgänglig världen över med leverans som privat on-premise- eller Fujitsu-hostat moln, eller i det publika molnet med stöd för Virtual Private Cloud. Fujitsu har noder i drift i Japan och kommer att öppna europeiska noder i juli (Storbritannien), oktober (Finland) och november 2016 (Tyskland). Under 2017 fortsätter utrullningen globalt med nya datacenter i Spanien, Singapore, Australien och USA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00