Hem EVENTEvent Bevakning Fujtisu visar hur tillverkningsindustrin kan ta kvantsprång med Digital Annealer

Fujtisu visar hur tillverkningsindustrin kan ta kvantsprång med Digital Annealer

Publicerat av: Redaktionen

Hannover Messe är världens största industrimässa, som i år arrangeras mellan den 1 och 5 april i Hannover, Tyskland.

Under årets upplaga kommer Fujitsu att presentera sina allra senaste tekniska innovationer och hur dessa kan appliceras i det sammanhang som benämns som den fjärde industriella revolutionen (Industri 4.0). De lösningar som visas upp i Fujitsus mässmonter demonstrerades hur tillverkningsindustrin kan ta ”kvantsprång” mot ny innovation och ökad effektivitet.

I fokus var Fujitsus kvantdatorinspirerade Digital Annealer, som öppnar dörren till kvantteknikens möjligheter, men utan komplexiteten och resursförbrukningen hos en kvantdator. Digital Annealer löser komplexa, kombinatoriska optimiseringsproblem på extremt kort tid. I ett nyligen genomfört test ställdes Digital Annealer mot en konventionell dator med high-end-komponenter. I testet presterade Digital Annealer upp till 10 000 gånger snabbare än den vanliga datorn.

“Fujitsu tog med sig en rad verkligt innovativa användarcase och praktiska lösningar till HMI 2019 som kommer att hjälpa tillverkningsföretag att effektivisera sin produktion. I takt med att den globala konkurrensen når allt mer extrema nivåer blir effektivitet ännu viktigare för att ligga steget före, erbjuda produkter som skiljer sig från mängden och förbättra marginalerna. Och i spetsen för Fujitsus fokus på effektivisering, optimering och orkestrering på årets mässa är vår revolutionerande, kvantdatorinspirerade Digital Annealer.“ säger Ravi Krishnamoorthi, ansvarig för lösningar inom tillverknings- och fordonsindustri, Fujitsu EMEIA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>