Göra europeisk infrastruktur tillgänglig för våra kunder

Idag tar vi upp en fråga vi fått från flera kunder: lagringsutrymme i Europa för företag som använder Dropbox Business.

Vi har sett en enorm tillväxt över hela världen i och med att allt fler företag använder Dropbox när de flyttar ut i molnet. Bara i Europa har antalet Dropbox Business-kunder fyrdubblats de senaste två åren. I och med denna lansering ger vi dessa organisationer fler alternativ och tillhandahåller en lösning i världsklass för framtida företagskunder i Europa. dropbox-for-business1

I slutet av förra året presenterade vi planer på att lagra företagskundernas filer i Europa. Vi har haft ett nära samarbete med vår partner, Amazon Web Services, för att skapa infrastrukturen i Tyskland under de senaste månaderna. Betakunderna som använder den europeiska infrastrukturen har gett oss bra feedback, och en av våra kunder i Europa sa helt enkelt ”Flytta Dropbox-filerna till EU. Smidigt, enkelt och obemärkt.” Nu är vi redo att hålla vårt löfte för andra företagskunder i Europa. Det är det enda rätta för våra kunder och vi ser fram emot att se vilka möjligheter det ger dem.

Claus Jensen, chef för ICT-verksamheten och digitaliseringen i en dansk kommun, Hillerød Kommune, sa:

”Det är mycket viktigt för oss som dansk kommun att säkerställa att våra filer lagras inom EU. Med Dropbox Business har vi nu den möjligheten och flytten av både användare och data har gått mycket smidigt.”

Från början kommer detta att vara tillgängligt för företagskunder med fler än 250 anställda, vilket gör det möjligt för oss att utveckla vår europeiska infrastruktur så snabbt som möjligt. Det är också där vi har störst efterfrågan från kunderna och vi förväntar oss att kunna erbjuda detta åt fler företagskunder i framtiden.

Post Comment