Helhetslösningar inom datanät
Hem TEKNIK Helhetslösningar inom datanät från Elektroskandia

Helhetslösningar inom datanät från Elektroskandia

Publicerat av: Redaktionen

Många kunder inser fördelarna med att köpa datanätsprodukter från Elektroskandia.

Ett komplett sortiment, med högkvalitativa produkter i kombination med oslagbar logistik är något som uppskattas av allt fler.

Nu satsar man offensivt på det egna varumärket Excel Networking, genom rekryteringen av en ny nationell säljare. Målsättningen är att öka marknadsnärvaron, med fokus på att stötta och driva den lokala försäljningen ute i regionerna.

Excel är ett varumärke hos det brittiska bolaget Mayflex som precis som Elektroskandia ingår i Soneparkoncernen. Sedan varumärket lanserades 1997 har man haft en kraftig tillväxt och det säljs idag i över 80 länder. Produktprogrammet är mycket komplett inom datanät och i Sverige erbjuder man sortiment inom LAN, Opto samt data- och teleskåp, omfattande totalt runt 600 artiklar.

Komplett produktprogram
– Allt fler kunder upptäcker fördelarna och vi har haft en stadig ökning av försäljningen sedan lanseringen 2017. Produktprogrammet är mycket komplett med många innovativa produktlösningar och dessutom kan vi erbjuda hög tillgänglighet, med produkter på lager i våra 49 butiker, snabba leveranser och olika logistiklösningar. Då vi ser att det finns en stor potential i att utveckla sortimentet genomför vi nu en satsning på marknaden och att bygga upp varumärket, säger Dan-Erik Danielsson, marknadschef Infra Elektroskandia.

Helhetslösningar inom datanät

Peter Zäll, Mats Dahlbeck och Dan-Erik Danielsson, Elektroskandia.

Enkel installation och användarvänlighet med 25-årig garantilösning
Produkterna passar i alla typer av anläggningar, från den lilla villan till de största datahallarna och i sortimentet finns allt som krävs för en komplett installation, från kabel till rack. Man erbjuder en 25-årig produkt- och applikationsgaranti. Produktutveckling och slutmontering sker vid företagets anläggning i Birmingham, England. På Elektroskandia är Mats Dahlbeck, produkt- och avtalsansvarig.

– Den nära kontakten vi har med Excel innebär en stor fördel för våra kunder. Får vi frågor kring produkter kan vi snabbt ge svar och vi har ibland även tagit fram specialprodukter på begäran. Företaget ligger i framkant vad gäller standarder, kvalitet och prestanda och ledorden vid utvecklingen av nya produkter är att de ska vara enkla att installera och användarvänliga, säger Mats Dahlbeck och fortsätter:

– Skåpen är väldigt populära och de kan levereras färdigmonterade eller platta (flat-pack). Vi erbjuder även att leverera färdiga skåp med utrustning monterad vid fabriken i England och man kan även beställa förkontakterad fiberkabel. De har också innovativa lösningar för att spara installationstid, ett exempel är att de levererar 24-pack med kontakter i kartong vilket gör att man slipper packa upp 25 st plastpåsar, vilket oftast är fallet med andra fabrikat. Ett annat exempel att de har metermärkt alla kablar i fallande ordning (från 305 m till 0 m), vilket innebär att installatören enkelt kan se hur många meter det är kvar i kartongen. Även inom miljöområdet ligger man i framkant då man helt gått över från plastförpackningar till kartong, vilket sedan starten sparat 127 ton plast!

Tillför gedigen kompetens
I oktober tillträdde Peter Zäll som nationell säljare för Excel Networking på Elektroskandia.

Peter Zäll har en mycket gedigen kompetens och branscherfarenhet inom området. Han var bland annat med och startade upp DataConnect Norden och arbetade med försäljning under 10 års tid. Då företaget förvärvades av Alcadon blev Peter utesäljare för deras sortiment av produkter för bostadsnät, kommunikation, koppar och fiber. Närmast kommer Peter Zäll från Elko där han arbetat som försäljningschef inom elinstallationsmateriel i drygt tre år.

– Jag har haft mycket kontakt med Elektroskandia under åren och alltid tyckt det varit ett bra och spännande företag. Därför kändes det helt rätt att tacka ja till det här erbjudandet och få ansvara för försäljningen av Excel på den svenska marknaden. Jag ser en stor potential och ser verkligen fram emot den här utmaningen, kommenterar Peter Zäll.

– Peter Zäll tillför gedigen kompetens till vårt centrala team samtidigt som vi ökar vår marknadsnärvaro runt om i landet, där han kommer stötta våra lokala säljare. Målsättningen är att nå ut till fler kunder och att fler ska upptäcka fördelarna med produkterna, säger Dan-Erik Danielsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00