HiQ förvärvar Headlight Group
Hem Nyheter HiQ förvärvar Headlight Group

HiQ förvärvar Headlight Group

Publicerat av: Redaktionen

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar nu HiQ IT-specialisten Headlight Group bestående av företagen Headlight och Relight med totalt drygt 100 anställda.

HiQ förvärvar Headlight Group

Företagen är baserade i Västerås, Örebro och Borlänge och kommer bli ett starkt tillskott till HiQs position inom Business Critical IT.

– Jag är otroligt glad att kunna välkomna alla medarbetare på Headlight och Relight till oss på HiQ. Tillsammans har vi en fantastisk kompetens, starka företagskulturer och en imponerande kundlista. Det är en perfekt match och genom att kombinera våra två team kommer vi att bli en mycket viktig spelare i Sverige inom digitalisering, innovation, IT och systemutveckling. Superkul och heja oss, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Headlight AB grundades 2001 och är ett konsultbolag som under stark tillväxt har etablerat sig som IT-partner till framgångsrika företag och myndigheter. Med sina tre kompetensområden, ledarskap, verksamhets-, och systemutveckling erbjuder Headlight ett helhetskoncept för digitalisering genom att hjälpa sina kunder hela vägen, från strategi och ledning till utveckling och förvaltning.

– Vi drivs av viljan att förbättra, förändra och förenkla, så att våra kunder ska lyckas i en digital värld. Vi är bra på det vi gör, gillar att tänka nytt och utgår alltid från kundens mål och verklighet. HiQ delar vår drivkraft, och jag ser verkligen fram emot att slå ihop våra två styrkor. Vår värderingsdrivna företagskultur är en perfekt match med HiQs dito och tillsammans blir vi ett otroligt starkt team, säger Per-Olof Rosén – vd Headlight.

Headlight kommer att tillhöra HiQ Sweden East med kontor i Stockholm, Linköping, Norrköping, Västerås och Örebro, och efter förvärvet även i Borlänge.

Inom Headlight Group återfinns även det fristående företaget Relight som med low code-lösningar och med hjälp av plattformarna K2, UiPath och Outsystems arbetar med att skapa förutsättningar för modern applikationsutveckling och digitalisering av organisationer. Verksamheten har tydliga synergier med HiQs erbjudande inom systemintegration och process-automation samt integrationsplattformen Frends, vilken idag finns hos över 500 kunder representerade inom princip alla segment – från kommuner till kritiska system inom industrin.

– Detta blir ett mycket stort steg i Relights utveckling. Vår position inom applikationsutveckling och plattformslösningar blir en perfekt kombination till IPaaS-plattformen Frends och HiQs breda erfarenhet av API-utveckling. Frends är en modern och enkel integrationsplattform och passar rakt in i vår portfölj av produkter för att bygga stabila och smidiga applikationer. Tillsammans blir vi otroligt starka, säger Marit Wester, vd för Relight.

–Headlight och Relights kompetens är en mycket viktig pusselbit i HiQs utveckling i Sverige. Vi är en stark partner till alla företag med behov av digitalisering och arbetsgivaren för alla som vill jobba med leading-edge technology, IT, integration, design och kommunikation. Nu stärker vi den positionen ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>