HPE Aruba nya Mobile First Platform minskar gapet mellan IT och verksamheten
Hem NYHETER HPE Aruba nya Mobile First Platform minskar gapet mellan IT och verksamheten

HPE Aruba nya Mobile First Platform minskar gapet mellan IT och verksamheten

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett Hewlett Packard Enterprise företag HPE, introducerar nu Aruba Mobile First Platform.

En uppsättning programvaror som ger nya möjligheter för företag och tredjepartsutvecklare att överblicka nätverket och samtidigt förbättra applikationer och tjänster för en skräddarsydd användarupplevelse.IT-Kanalen.se

På grund av den snabba utvecklingen driven av mobila enheter och Internet of Things behöver nätverket kunna anpassas snabbare och hantera nya behov som kontinuerligt uppstår i användarnas och IT organisationens vardag. Moderna nätverk måste vara mer flexibla, enkla att anpassa och tydligare leverera ett affärsvärde för företagets investeringar i digitala tjänster.

Arubas Mobile First Platform gör att det blir enklare för utvecklare och teknikföretag att använda den information som Arubas infrastruktur samlar in från mobiler och IoT-enheter. Denna information kan sedan användas till att anpassa nätverket, vilket kan leda till nya och bättre applikationer som exempelvis att förbättra servicen till kunder eller leda till ökad försäljning.

Visuell användarinformation ökar möjligheterna till bättre affärsbeslut

Aruba Mobile First Platform baserar sig på ArubaOS 8.0, ett nytt operativsystem som gör det möjligt att få kontextuell information från infrastrukturen. ArubaOS 8.0 gör det även mycket enklare att göra förändringar i infrastrukturen och skala upp nätverket.

Med ArubaOS 8.0 blir det också enklare att programmera infrastrukturen. Förändringar kan göras i realtid, vilket minskar behovet av nätverksuppgraderingar och avbrott.

Arubas partner SkyFii använder också Aruba Mobile First Platform för att hjälpa företag analysera och visualisera användardata. Genom att använda kontextuell information om användare, enheter, applikationer och platsberoende data från Aruba Analytics and Location Engine (ALE) kan SkyFii ge detaljhandeln en bättre förståelse för kundbeteende. Detta kan sedan göra det möjligt att engagera kunderna och ge dem riktade marknadsföringsbudskap.

Mer information om enheter som får access till nätverket

Aruba ClearPass som klassificerar, automatiserar policy- och säkerhetshanteringen av mobila, trådbundna och IoT enheter, vässas ytterligare. Det blir enklare för IT-avdelningen och utvecklare att integrera molnbaserade tjänster med Aruba ClearPass.

Det går också att integrera ClearPass med McAfee ePolicy Orchestrator (ePO), Intel Securitys plattform för styrning. Detta är tänkt att förenkla hanteringen av klienter, nätverk och säkerhet. McAfee ePO ökar överblicken och automatisering, vilket i sin tur minskar komplexitet och kostnader.

Det blir också möjligt att integrera Microsoft Intune med ClearPass. Detta ger ökade möjlighet till kontroll för organisationer som vill ge anställda säker tillgång till företagsapplikationer och data från i stort sett vilken slags enhet som helst.

Teknikpartners som Kasada är ett exempel på ett företag som kan integrera och underlätta multi-factor authentication (MFA). Envoy och Sine är exempel på att det är möjligt att automatisera gästaccess på wi-fi genom ClearPass, via gästregistreringstjänster.

Tjänster för att följa användare inomhus förbättras

Aruba Mobile First Platform förbättrar även möjligheten att inomhus följa besökare i ett köpcentrum eller sjukhus eller annan plats. Genom att utnyttja Bluetooth Low Energy (BLE) går det att via Meridian Mobile App Platform exempelvis se hur länge en användare befinner sig vid en viss plats, vilket ger möjlighet att skicka riktade budskap till besökaren.

Meridian ger nu också möjlighet att låta besökare visa varandra var de finns, vilket exempelvis skulle kunna användas på en arbetsplats. Detta är naturligtvis något som användarna själva styr över, så att integriteten inte hotas för någon.

Nytt partnerprogram: Partner Ready for Networking

Aruba Mobile First Platform ger nya möjligheter för Arubas partner på marknaden för mobila nätverk. Därför introducerar Aruba nu ett nytt partnerprogram, Partner Ready for Networking. Detta förenar de båda tidigare partnerprogrammen från Aruba och HPE.

De nya programmet ska underlätta för partners att räkna ut en budget för olika projekt. Det blir också enklare att sälja fler typer av produkter till samma kunder, genom att det i programmet ingår fler kategorier av teknik, exempelvis trådlös teknik och switchar. Partners kan också enklare inkludera olika tilläggstjänster, vilket kan öka deras marginaler och ger dem möjlighet att ta en rådgivarroll gentemot sina kunder.

Programmet ska också förenkla för partners, bland annat genom en ny partnerportal som är enkel att registrera sig på och som ger tillgång till en rad tjänster.

Aruba Mobile First Platform och tillhörande tillägg, det vill säga ArubaOS, Aruba Central, Aruba ClearPass och Aruba Meridian, finns tillgängliga från fjärde kvartalet 2016.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00