Hem Nyheter HPE förenklar 5G-anpassning med öppen programvara för hantering av IT-infrastruktur

HPE förenklar 5G-anpassning med öppen programvara för hantering av IT-infrastruktur

Publicerat av: Redaktionen

I arbetet för att påskynda global 5G-anpassning lanserar Hewlett Packard Enterprise (HPE) idag ett nytt open source-initiativ, Open Distributed Infrastructure Management Framework, utformat för att förenkla hantering av storskaliga, fysiska och geografiskt utspridda nätverksinfrastrukturer.

HPE förenklar 5G-anpassning med öppen programvara för hantering av IT-infrastruktur 3Som en del av initiativet introduceras även företagserbjudandet Open Distributed Infrastructure Management Resource Aggregator, en lösning som ska accelerera infrastrukturautomatisering mellan resurser, leverantörer och geografiska platser. Lösningarna ska hjälpa telekomföretag i processen mot 5G-anpassning över tusentals webbplatser, utrustade med IT-infrastruktur från flera olika leverantörer och generationer av teknik. Initiativen lanseras i samarbete med Intel och med stöd från viktiga industriledare som AMI, Apstra, Red Hat, Tech Mahindra och World Wide Technology.

De flesta nuvarande fysiska lösningar för hantering av datacenterinfrastruktur stöder sällan distribution genom flera leverantörer, vilket resulterar i operativ ineffektivitet och hämmar ofta teknisk innovation.

HPE:s öppna infrastrukturramverk förenklar storskalig nätverkshantering för telekomoperatörer, samtidigt som det är ett stöd för företag med datacenter som är geografiskt utspridda. Lösningarna levereras as-a-service genom HPE GreenLake, HPE:s marknadsledande as-a-service IT-erbjudande.

Initiativ för 5G och Edge Computing kommer att kräva storskaliga och geografiskt tillgängliga infrastrukturer när det kommer till flerleverantörsdistributioner, som bara kan realiseras kostnadseffektivt genom infrastrukturautomatisering. Det öppna infrastrukturramverket tillåter för hantering av nätverksskalbarhetsutmaningar och kostnader som tillkommer när flera olika leverantörer är inblandade. Dessutom förenklas hanteringen av centraliserad distribution av standardbaserad konfigurering, samt aggregering av resursspecifik statusinformation, säger Claus Pedersen, VP, Telco Infrastructure Solutions på HPE.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>