HPE levererar fem nya återvänd-till-arbetet-lösningar

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introducerar i dag fem nya lösningar som ska underlätta för arbetsgivare och anställda att återvända till både arbetet och det fysiska kontoret, i takt med att företag börjar öppna upp sina verksamheter igen.

HPE levererar fem nya återvänd-till-arbetet-lösningar 1Lösningarna, som är utformade för att hjälpa till att kontrollera spridningen av viruset och möjliggöra kontinuitet hos företagen, implementeras och hanteras genom HPE Pointnext Services för en snabb och sömlös övergång. Företag i alla storlekar med högpresterande HPE edge-servrar, Aruba AI-driven nätverksinfrastruktur och teknologi från HPE, har tillgång till och kan använda lösningarna.

Lösningarna:

  • Spårning av social distans – bland annat genom att varna anställda via Bluetooth-aktiverade enheter om de är för nära varandra under en längre tid, eller genom att utnyttja videoanalys för att bestämma om obligatorisk ansiktsmaskanvändning är nödvändig i vissa områden.
  • Touchless Entry – en lösning som använder ansiktsigenkänning för kontaktlöst tillträdde in i lokaler och identitetsverifiering, för att anställda ska kunna undvika att röra vid dörrhandtag och liknande.
  • Feberupptäckt – identifiering av individer med förhöjd kroppstemperatur med hjälp av värmekameror, maskininlärning och videoanalys för att proaktivt varna anställda och personal – med syfte att hålla arbetarna säkra och faciliteter fria från viruset.
  • AR och visuell fjärrstyrning – genom att erbjuda digitaliserade 3D-bilder av till exempel ett system eller en maskin, kan en anställd på distans samarbeta med kollegor på plats för att identifiera ett problem och utföra nödvändiga reparationer.
  • Arbetsplatsvarningar och informationsdelning – med hjälp av appar och instrumentpaneler, kan arbetsgivare dela arbetsplatsinformation och skicka platsspecifika realtidsvarningar till anställda.

 

”Sedan covid-19-utbrottet har våra kunder vänt sig till HPE för att hjälpa dem att anpassa sig till unika utmaningar som pandemin presenterar. Eftersom företag börjar öppna upp igen och anställda kommer befinna sig på plats i större utsträckning, så hjälper våra nya robusta lösningar företagen att göra denna övergång på ett säkert sätt samtidigt som de bygger på en mycket differentierad, långsiktig digitaliseringsstrategi för arbetsplatsen,” sade Saadat Malik, VP för IoT och Intelligent Edge Services, HPE.