Huawei lanserar mobil med svensk ljudteknologi från Dirac

Ljudteknikföretaget Dirac Research meddelar idag att Huawei har valt att inkludera Diracs ljudteknologi, Dirac Power Sound i den nya Huawei Changxiang 6.

Huawei Changxiang 6 är den första Huawei-telefonen med optimerat ljud från svenska ljudspecialisten Dirac.Huawei Changxiang 6 använder Dirac Power Soun för att maximera potentialen i den inbyggda högtalaren och därmed uppnå högre ljudkvalitet. Teknologin erbjuder en förbättrad ljudupplevelse för såväl musik, video, som spel.IT-Kanalen.se

Traditionella metoder för att förbättra mobiltelefoners ljudkvalitet har byggt på enkla ljudeffekter. Till skillnad från ljudeffekter är Dirac Power Sound™ en skräddarsydd digital optimering av Huawei Changxiang 6 högtalare. Genom exakt uppmätning och modellering av högtalarakustiken i telefonen har Dirac skapat en digital styrenhet som optimerar ljudet i realtid. Dirac Power Sound™ bygger på avancerad teknologi som Dirac använt sig av under flera års tid i lyxbilar och på HiFi marknaden, och utnyttjar även andra algoritmer skräddarsydda för små högtalare.

– Dirac är förmodligen mest känt för teknologier i exklusiva ljudsystem för hemmabio, HiFi och premiumbilar. Vi är mycket glada och stolta över att Huawei i sin strävan efter högre kvalitet nu har valt att inkludera Diracs ljudteknologi i sina smartphones, säger Mathias Johansson, VD för Dirac.

–   Huaweis beslut att inkludera Diracs ljudteknologi är signifikativt för den ökande efterfrågan på bättre ljudkvalitet i smartphones, avslutar Johansson.

Post Comment