Huawei lanserar mobil med svensk ljudteknologi från Dirac
Hem Produkt NyheterMobilerHuawei Huawei lanserar mobil med svensk ljudteknologi från Dirac

Huawei lanserar mobil med svensk ljudteknologi från Dirac

Publicerat av: Redaktionen

Ljudteknikföretaget Dirac Research meddelar idag att Huawei har valt att inkludera Diracs ljudteknologi, Dirac Power Sound i den nya Huawei Changxiang 6.

Huawei Changxiang 6 är den första Huawei-telefonen med optimerat ljud från svenska ljudspecialisten Dirac.Huawei Changxiang 6 använder Dirac Power Soun för att maximera potentialen i den inbyggda högtalaren och därmed uppnå högre ljudkvalitet. Teknologin erbjuder en förbättrad ljudupplevelse för såväl musik, video, som spel.IT-Kanalen.se

Traditionella metoder för att förbättra mobiltelefoners ljudkvalitet har byggt på enkla ljudeffekter. Till skillnad från ljudeffekter är Dirac Power Sound™ en skräddarsydd digital optimering av Huawei Changxiang 6 högtalare. Genom exakt uppmätning och modellering av högtalarakustiken i telefonen har Dirac skapat en digital styrenhet som optimerar ljudet i realtid. Dirac Power Sound™ bygger på avancerad teknologi som Dirac använt sig av under flera års tid i lyxbilar och på HiFi marknaden, och utnyttjar även andra algoritmer skräddarsydda för små högtalare.

– Dirac är förmodligen mest känt för teknologier i exklusiva ljudsystem för hemmabio, HiFi och premiumbilar. Vi är mycket glada och stolta över att Huawei i sin strävan efter högre kvalitet nu har valt att inkludera Diracs ljudteknologi i sina smartphones, säger Mathias Johansson, VD för Dirac.

–   Huaweis beslut att inkludera Diracs ljudteknologi är signifikativt för den ökande efterfrågan på bättre ljudkvalitet i smartphones, avslutar Johansson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>