Hem LEVERANTÖRHUAWEI Huawei siktar mot att bli förstahandsvalet för svenska Internet Service Providers

Huawei siktar mot att bli förstahandsvalet för svenska Internet Service Providers

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Huawei Enterprise meddelar att ISP-sektorn är den prioriterade industrin för bolaget i Sverige.

Huawei siktar mot att bli förstahandsvalet för svenska Internet Service Providers 2

peng XI, VD för Huawei Enterprise Business Group, CEE & Nordics regionen

Förra året redovisade Huawei Enterprise en avsevärd försäljningsökning inom ISP i CEE & Nordics-regionen, där Sverige ingår. De nordiska länderna stod ensamt för majoriteten av all försäljning. Huawei siktar mot att fortsätta på samma tillväxtbana för att nå sitt mål som är att bli förstahandsvalet för Internetleverantörer på den nordiska marknaden.

Det är ett ambitiöst mål som ligger helt i linje med Sveriges nationella IKT-plan som på kort sikt vill skapa tillgång till bredband (med en lägsta kapacitet på 100 Mbit/s) för 95% av alla hushåll och företag. Samtidigt är planen också att påskynda utbyggnaden av internetanslutningar med målet att bli klar redan under nästa år. Huawei ser stora möjligheter i projektet och vill vara med och stödja svenska partners och kunder inom ISP-sektorn med deras mål att leverera snabb, säker och pålitlig Internetuppkoppling samt att bidra med att utveckla deras Datacenter-infrastruktur.

För närvarande arbetar många Internet-leverantörer i Norden med att tillgodose den ökade efterfrågan som kommer från ökad användning av applikationer och tjänster inom e-handel, sociala nätverk, e-betalningar och streaming. Dessa affärsutmaningar genererar en dramatisk ökning av efterfrågan på bland annat digitala resurser, låg latens i stordata-överföring, stora bandbredder och behovet av nätverkstrafik-optimering samt extrem data-prestanda.
Alla dessa utmaningar adresseras av Huaweis Enterprise-affärsstrategi för ISP-industrin som inkluderar nedan kunder:

  • Internet Access Providers-som erbjuder “last mile” produkter
  • Datacenter för flerpartslösningar (t.ex. webbhotell)
  • Svartfiber – byggandet av fiber-optisk infrastruktur
  • Over The Top– stora plattformer som erbjuder video, ljud och annat innehåll via streamingtjänster.

Redan förra året ökade intäkterna från ISP kraftigt i CEE & Nordics. De nordiska länderna spelade en dominerande roll. Under de kommande åren avser Huawei Enterprise att fortsätta med sina investeringar inom området och förväntar sig betydelsefulla intäkter från IAP och datacenter-flerpartslösningar.

– Tack vare kvaliteten på våra produkter, baserat på ISP-kundernas servicekrav och vårt kundorienterade förhållningssätt, tror vi att vår plan är genomförbar.Vi är medvetna om att våra affärsmål är ambitiösa, särskilt eftersom de är inriktade på de välutvecklade och samtidigt konkurrenskraftiga nordiska länderna. Därför har vi för avsikt att stödja ISP-sektorn i Norden med Huawei Enterprises CEE & Nordics-regionala resurser, både finansiellt och genom support. Samtidigt skulle genomförandet av vår plan inte vara möjligt utan stöd från lokala partners. Huawei har redan 350 försäljningspartners i Norden, inklusive 136 i Sverige, och vi planerar att fördubbla detta antal inom de närmaste tre åren. – säger peng XI, VD för Huawei Enterprise Business Group, CEE & Nordics region.

Framtiden för ISP-sektorn

IDC förutspår att 70% av företagen kommer att få tillgång till publika moln via tjänsteleverantörer innan slutet av år 2020. En annan global undersökning av IDC visar att företag anser att tjänsteleverantörer är bäst rustade för att öka sin nätkapacitet eller räckvidd (73%), eller att leverera hybrida nätverkstjänster (66%), medan omkring hälften (48%) av företagen anser att deras nät-tjänstleverantör är bäst lämpad att tillgodose deras molnbehov. Ungefär en tredjedel (31%) av företagen anser att ha tillgång till molntjänster som utvecklats av deras tjänsteleverantör skulle bidra till att stödja dem bättre på deras molnresa.

– Det blir allt viktigare för Internet-leverantörerna att förstå att företag genomgår en massiv digital omvandling som är oerhört utmanande för deras verksamheter. I 2018 års Europeiska rankning-Digital Transformation Enablers index, ligger Sverige på 3:e plats med 77,7 poäng av 100. Ett resultat som är högt över EU-genomsnittet. I denna snabbt utvecklande digitala tid vi befinner oss i, tittar företag på tjänsteleverantörer som inte bara levererar teknik utan partners som kan hjälpa dem med hela deras digitala transformation. Huawei har åtagit sig att hjälpa sina kunder att bygga ett fördelaktigt och konkurrenskraftigt nätverk. – säger peng XI, VD för Huawei Enterprise Business Group, CEE & Nordics-regionen.

Innovativa produkter och lösningar för ISP

Under Huawei ISP Summit Pan-Europe 2019 presenterades strategi och affärsprioriteringar för Huawei Enterprise i Norden. Konferensen fungerar också som en plattform för att visa nya IT-och nätverksinfrastruktur-lösningar. Dessa gör det möjligt för traditionella Internetleverantörer att omforma sina gamla infrastrukturer till en mer öppen och säker modell som kan hantera en molndriven utveckling.

Några av produkterna som presenterades var:

  • Branschens första datacenter-switch med ett inbyggt AI-chip – CloudEngine 16800, inbyggt AI Chip, Ensures 0 Packet Loss
  • DC-Level Converged Distributed Storage – FusionStorage 8.0, AI Intelligent Algorithm som gör data smartare och enklare att hantera tillsammans med moln-migrationsutmaningar.
  • AI Computing Plattform – Atlas, en AI-lösning för alla scenarier. täcker allt från drönare/kameror till gateways och datacenter.

. Huawei Enterprise visade också nya IKT-lösningar som hjälper Internet Service Providers till en smidigare övergång från nuvarande datacenter, svartfiber och Internet Access Provider (IAP), till molntjänster, molnanslutning och Managed Service Provider (MSP).

Företagskunder har redan möjligheten att testa Huawei Enterprise-lösningar på Stockholms nyöppnade Proof of Concept Lab (PoC). Labbet är det första som öppnats i regionen. Där finns bland WMD-lösningar, branschens första 400G transponder i CloudFabric, Super Virtual Fabric för Campus Network och Hybrid WAN för alla scenarier.

Huawei tillhandahåller lösningar för mer än 1 000 Internet-företag och DC-leverantörer i mer än 50 länder, hjälper dem att hantera omstrukturering av infrastruktur för en och smidig digital transformation, däribland finns Bahnhof, Proact och Lounea.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00