Hem LEVERANTÖRHUAWEI Hur kan vi använda potentialen i 5G för att främja den digitala ekonomin?

Hur kan vi använda potentialen i 5G för att främja den digitala ekonomin?

Publicerat av: Redaktionen

Under Huaweis globala online-event Better World Summit, som ägde rum 27-30 juli, samlades företagsledare och experter från hela världen i syfte att diskutera hur ICT kan användas för att effektivt bekämpa Covid-19 samt stödja den ekonomiska återhämtningen efter pandemin.

Hur kan vi använda potentialen i 5G för att främja den digitala ekonomin? 3Under öppningsdagen talade Guo Ping, roterande ordförande Huawei om hur synergieffekter mellan fem större teknikområden kommer att bidra till att frigöra 5G-teknikens möjligheter och driva kommersiell framgång. Idag finns det redan över 90 miljoner 5G-användare i världen och när den globala utbyggnaden av 5G är i sitt slutskede måste vi stärka vårt fokus på industritillämpningar. Det kommer därmed hjälpa oss att se hela potentialen hos 5G.

5G genererar inte bara bättre affärsnytta i form av anslutningsmöjligheter. När tekniker som 5G, databehandling, molntjänster och artificiell intelligens (AI) kombineras, förstärker de varandra och skapar många möjligheter inom fem viktiga teknikområden:

  • Konnektivitet
  • Artificiell intelligens
  • Molntjänster
  • Databehandling
  • Industriella tillämpningar

Under eventet talade även Catherine Chen, senior vice president och styrelseledamot Huawei, om vårt delade ansvar för en gemensam framtid. Enligt Chen måste myndigheter och industrier samarbeta för att ta sig ann de gemensamma utmaningar som har uppstått till följd av pandemin och tillsammans skapa en mer inkluderande framtid.

I takt med att allt fler länder och regioner framgångsrikt genomför åtgärder för att bromsa spridningen av Covid-19 har den ekonomiska tillväxten i vissa länder trots allt börjat återgå till det normala.

Flera länder har lanserat en rad stimulansplaner, och ICT har alltid haft en nyckelroll i dessa planer. I Kina har man avsatt 140 miljarder US-dollar som ska investeras enbart i 5G under de kommande fem åren. Detta förväntas leda till att Kinas digitala ekonomi växer med mer än 2 biljoner US-dollar och att den inhemska ekonomiska återhämtningen stimuleras. EU har också aviserat ett paket på 1,1 biljoner euro för att främja den ekonomiska återhämtningen.

Under Huaweis Better World Summit gästtalade företagsledare från bland annat China Telecom, Etisalat, MTN, GSMA och 3GPP/ETSI. Flera tusen personer från över 80 länder deltog online för att ta del av de digitala möjligheterna för att främja den digitala ekonomin, underlätta ekonomisk återhämtning, och bygga en bättre framtid för alla.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00