Hem NyheterEfter Jobbet iioote & Trollhättan i samarbete ”IoT ger dig temperaturen i skidspåret, direkt i mobilen

iioote & Trollhättan i samarbete ”IoT ger dig temperaturen i skidspåret, direkt i mobilen

Publicerat av: Redaktionen

Trollhättans Stad fortsätter att bygga ut servicen med hjälp av deras nät för Internet of Things (IoT).

iioote & Trollhättan i samarbete "IoT ger dig temperaturen i skidspåret, direkt i mobilen 3Nu har sensorer placerats runt spåren vid skidstugan i Strömslund, så att alla skidåkare kan lyckas bättre med vallningen och dessutom veta hur många lager kläder man ska ha på sig inför skidturen.

– Det funkar på precis samma sätt som med sensorerna som placerades ut i vattnet vid våra kommunala badplatser i somras. Det är roligt att vår IoT-infrastruktur används för att utveckla servicen till trollhätteborna, säger Trollhättan Energis stadsnätschef Tom Nordal.

Det är enkelt att använda, scanna in QR-koden i bilden med din mobil, så får du både aktuell luft- och marktemperatur i friluftsområdet Strömslund. Se här på Trollhättans Energis hemsida och du kan också klicka här.

Trollhättan Energi har monterat upp tre så kallade Gateways (antenner) på strategiska platser runt om i Trollhättan. Det är dessa som utgör infrastrukturen för “Sakernas Internet”. För att du ska kunna mäta det du vill behöver du skaffa en sensor och koppla upp mot nätet, som i sin tur sänder information från sensorn vidare så att du kan läsa av på distans.

iioote som samarbetspartner med Trollhättan Energi samverkar i satsningen SnowIoT och andra vardagliga lösningar i Trollhättan och ser med stor nyfikenhet fram emot fler innovativa lösningar.

– Framåtandan hos Trollhättans Stad och Trollhättan Energi inspirerar oss som systemintegratör att gå vidare i vårt arbete med nya innovativa funktionella lösningar, säger Bertil Moberg, Head of IoT Solutions på iioote.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>