Atlas Copco blir nu Official Power Supplier till elektriska STCC
Hem NYHETEREFTER JOBBET Atlas Copco blir en Official Power Supplier till elektriska STCC

Atlas Copco blir en Official Power Supplier till elektriska STCC

Publicerat av: Redaktionen

Atlas Copco, en global industrikoncern med nära 50 000 anställda världen över, blir Official Power Supplier till STCC som är världens första nationella mästerskap att elektrifieras 2023.

Atlas Copco kommer att förse STCC med modulär och klimatsmart energilagring, som laddas av förnybar kraft, under samtliga tävlingshelger för laddning av de nya elektriska STCC-bilarna.

– Vi är glada över att välkomna Atlas Copco till STCC-familjen när vi skriver historia som världens första elektrifierade nationella mästerskap och tillsammans flyttar gränserna framåt för klimatsmart teknik på högsta nivå, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Atlas Copcos spjutspetsteknik är avgörande för vår satsning och möjliggör klimatsmart elitracing oberoende av plats, oavsett om vi är mitt inne i städer som Head 2 Head Helsingborg eller på traditionella racingbanor. Vi har en spännande framtid och utveckling framför oss tillsammans!

Det nya energilagringssystemet ZenergiZe – som nyttjar litiumjonbatterier med hög densitet – från Atlas Copco Power Technique kommer att förse STCC-teamen med grön energi under tävlingshelgerna – helt utan koldioxidutsläpp och buller.

– Vi inleder ett kraftfullt samarbete med STCC som står inför ett oerhört spännande skifte med klimatsmart elitracing där vi kommer att kunna bidra med ett mobilt, robust system för energilagring, säger Fredrik Ålund, Business Line Manager, Atlas Copco Power Technique Nordic.

Atlas Copco blir nu Official Power Supplier till elektriska STCC

Elektriska STCC-prototypen PWR002 och energilagringssystemet ZenergiZe från Atlas Copco. Foto: Oscar Malmlund/STCC

– Atlas Copcos ZenergiZe är en energilösning som hjälper STCC att minimera miljöpåverkan. Systemet ger minimalt med koldioxidutsläpp och buller, inga NOx-föroreningar och har praktiskt taget inget underhåll. Vi levererar energi utan kompromisser, precis som STCC levererar elitracing på högsta nivå utan kompromisser.

Energilagringssystemet från Atlas Copco – som är på 575 kWh – laddas uteslutande med förnybar energi och transporteras mellan tävlingshelgerna med transportfordon som drivs av biobränsle.

STCC arbetar efter en plan att nyttja eldrivna transportfordon så fort nuvarande lagar tillåter det för transport av energilagringssystem.

I STCC 2023 tävlar teamen med 550-hästars elektriska modeller som CUPRA Born och Tesla Model 3 – tävlingsbilar som är designade för att leverera spektakulär och klimatsmart elitracing.

STCC 2023 gör premiär på klassiska Västkustloppet den 8-9 juli, boka biljetter och läs mer om den historiska elektrifieringen här!

Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2023 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Vad är Atlas Copco?
Våra industriella idéer hjälper kunder att växa och driva samhället framåt. Det är vårt bidrag till en hållbar framtid. Atlas Copco grundades i Stockholm 1873. Atlas Copco Power Technique är det affärsområde som omvandlar industriella idéer till ledande teknologi inom kraft-, luft- och flödeslösningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00