Nästa generation BMW M5 avslöjad bakom kamouflage – kommer som Sedan och Touring
Hem NYHETEREFTER JOBBET Nästa generation BMW M5 avslöjad nu bakom kamouflage – kommer som Sedan och Touring

Nästa generation BMW M5 avslöjad nu bakom kamouflage – kommer som Sedan och Touring

Publicerat av: Redaktionen

Utvecklingen av kommande generationen BMW M5 går nu in i sin praktiska fas, där bilarna kommer att testas fullt ut på vägar, testområden och racerbanor runt om i världen.

BMW M-entusiaster kan dessutom se fram emot en liten renässans 2024.

I nästan 40 år har BMW M5 varit standardmåttet för ren körglädje inom segmentet för sportiga sedaner. Under dessa år har sex generationer av denna distinkta modell hunnit se dagens ljus, alla formade av evolution och innovation från racingens värld. Varvtalsvilliga motorer med sex, åtta och tio cylindrar, M TwinPower Turbo-teknologi och de senaste åren även M xDrive-fyrhjulsdrift, är bara några av de tekniska milstolparna som har definierat BMW M5 som en sportbil för daglig körning.

Nu är tiden inne för en helt ny generation – med återintroduktionen av en tidigare populär karossvariant. BMW M GmbH kan nämligen bekräfta att den sjunde generationen av BMW M5 kommer både som sedan och kombi (”Touring”).

Nästa generation BMW M5 avslöjad bakom kamouflage – kommer som Sedan och Touring

Nästa generation BMW M5 avslöjad bakom kamouflage

Den första BMW M5 Touring lanserades 1992, och var baserad på den andra generationens BMW M5 Sedan. 2007 tillkom också en Touring-variant till den fjärde generationens BMW M5.

Denna gång är det den framgångsrika lanseringen av den första BMW M3 Competition Touring, med M xDrive fyrhjulsdrift, som banat väg för att storebror BMW M5 nästa år kan följa i samma spår med en egen kombi.

Likt kommande BMW M5 Sedan, kommer Touring-modellen ha en helt nyutvecklad och delvis elektrifierad drivlina. Något som innebär att BMW M GmbH lägger in ytterligare en växel på sin väg mot elektrifiering.

Tester av de första prototyperna av kommande BMW M5 Touring kommer att påbörjas inom de närmaste dagarna. Detta kommer att ske i stadstrafik såväl som på landsvägar och motorvägar runt München och vid BMW M GmbH-huvudkontoret i Garching – samt på krävande Nürburgrings Nordschleife och andra racerbanor runt om i världen. Målet är som alltid att hitta den perfekta balansen mellan sportig prestanda på banan och överlägsen komfort för både vardags- och långdistanskörning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00