Intel Innovation 2023: Accelererar föreningen av AI och säkerhet
Hem NYHETERAI Intel Innovation 2023: Accelererar föreningen av AI och säkerhet

Intel Innovation 2023: Accelererar föreningen av AI och säkerhet

Publicerat av: Redaktionen
  •  Allmän tillgänglighet för en ny attesteringstjänst, som ingår i Intel Trust Authority, vilken erbjuder en enhetlig, oberoende bedömning av integritet och policytillämpning samt revisionsloggning för Intel trusted execution environment (TEE).

  • Samarbeten med ledande programvaruleverantörer, inklusive Red Hat, Canonical och SUSE, för att tillhandahålla Intel-optimerade distributioner för att säkerställa att utvecklare har tillgång till den hårdvara och programvara de behöver för att skala prestanda.

  • Intel meddelade planer på att utveckla en tillämpningsspecifik integrerad acceleratorkrets (ASIC) för att minska prestandakraven som är associerade med fullständig homomorf kryptering (FHE) och kommer att släppa beta-versionen av ett krypterat verktyg för utvecklare senare i år.

Intel har presenterat en rad nya verktyg och tjänster som syftar till att underlätta implementeringen av lösningar för artificiell intelligens (AI). Under Intel Innovation 2023-konferensen sade företagets teknikchef, Greg Lavender, att Intels filosofi kring öppna ekosystem där utvecklare sätts först arbetar för att säkerställa att AI-möjligheterna är tillgängliga för alla. Lavender betonade också Intels åtagande för end-to-end-säkerhet, inklusive Intel Transparent Supply Chain för att verifiera integritet för både hård- och systemmjukvara.

Företaget presenterade också en ny attesteringstjänst som heter Intel Trust Authority, som tillhandahåller en oberoende bedömning av integriteten och policytillämpning samt revisionsloggning för Intels trusted execution environment (TEE). Tjänsten kan användas var som helst där Intels confidential computing implementeras, inklusive multi-cloud, hybrid, on-premises och vid nätets ytterkant (edge).

Vidare samarbetar Intel med ledande mjukvaruleverantörerna Red Hat, Canonical och SUSE för att tillhandahålla Intel-optimerade distributioner av deras mjukvaror riktade mot företag i syfte att säkerställa optimerad prestanda för de senaste Intel-arkitekturerna.

Intel Innovation 2023: Accelererar föreningen av AI och säkerhetI takt med att världen alltmer förlitar sig på AI för att lösa stora och komplexa problem finns det ett växande behov av att skydda AI-modeller, data och plattformar från manipulation, sabotage och stöld. Fullständig homomorf kryptering (FHE) gör det möjligt att utföra beräkningar direkt på krypterade data och Intel planerar att utveckla en tillämpningsspecifik integrerad acceleratorkrets (ASIC) för att minska prestandakraven som mjukvarubaserad FHE annars innebär.

För ytterligare information, besök Intels presswebb.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00