IPsoft introducerar 1RPA – världens första RPA-lösning som drivs av Conversational AI
Hem NyheterAI IPsoft introducerar 1RPA – världens första RPA-lösning som drivs av Conversational AI

IPsoft introducerar 1RPA – världens första RPA-lösning som drivs av Conversational AI

Publicerat av: Redaktionen

 IPsoft, världsledande inom Enterprise AI, lanserar idag 1Desks 1RPA, världens första RPA-lösning (Robotic Process Automation) som drivs av Conversational AI, IPsofts Amelia.

IPsoft introducerar 1RPA – världens första RPA-lösning som drivs av Conversational AIMed 1RPA kan organisationer enkelt skapa skalbar automation till mycket lägre kostnad än med traditionella RPA-verktyg.

RPA använder mjukvarubottar för att replikera de uppgifter en människa normalt sätt skulle utföra, via samma gränssnitt. Enligt analysföretaget Forrester kommer RPA-marknaden att vara värd 2,9 miljarder dollar, motsvarande 26 miljarder SEK, 2021, när kognitiv AI-funktionalitet adderas till RPA-lösningar. Traditionella RPA-verktyg är svåra att implementera, de åldras snabbt och är så dyra att installera att det ekonomiska värdet av lösningen minskar. Detta har lett till att bara cirka 11% av världens stora organisationer har implementerat RPA, enligt konsultföretaget PwC. Eftersom 1RPA både är lättanvänt och bygger på kognitiv teknik kan IPsoft adressera dessa problem.

– RPA är en mycket viktig teknik för automatisering av en organisations back-office. Studier av HfS visar dock att över 45% av de CIOer som ansvarat för RPA-implementeringar är missnöjda med resultatet, huvudsakligen på grund av att lösningarna kräver många mantimmar att konfigurera och underhålla. RPA behöver bli självjusterande och mer intuitivt förstående för att ge önskat resultat. Lösningarna ska kunna konfigurera sig själva baserat på användarnas beteenden. Lanseringen av 1RPA innebär en vändpunkt i utvecklingen av RPA-teknik, säger Chetan Dube, CEO på IPsoft.

Skapa RPA med kognitiv AI

Till skillnad från andra RPA-verktyg kan man genom IPsofts kognitiva AI enkelt automatisera processer utan vare sig programmering eller strukturering av data. Användarnas guidas genom affärsprocesserna av den digitala kollega Amelia, som successivt automatiserar processen. Man behöver inte programmera på traditionellt sätt eller ordna ostrukturerad data. Amelia förstår vad användaren menar och bygger en bot på bara ett par minuter.

IPsofts AI-teknik med Amelia gör 1RPAs bottar till marknadens mest kapabla och intelligenta. Bottar som skapats med 1RPA kan läsa hemsidor, e-post, program och ostrukturerad text – precis som en människa. 1RPAs bottar organiserar data som behövs i affärsprocessen och identifierar var automatisering gör störst nytta. Detta sker “on-the-fly” och utan att automatiseringen behöver begränsas av strukturerad data.

1RPA delar också ut uppgifter till bottarna på ett unikt och kostnadseffektivt sätt. Med 1RPAs Dynamic Scalability, kan en organisation lägga till uppgifter utan att behöva betala extra avgifter. 1RPA säljs per bot som en årlig prenumeration som kan utökas utan extra kostnad och är skalbar i linje med kundföretagets beräkningskapacitet.

IPsoft har utvecklat 1RPA för att det ska vara så användarvänligt som möjligt. Med 1RPA behöver man inte installera mjukvaruagenter på slutanvändarnas datorer. Man kan också välja vilket operativsystem man vill använda: Windows, Mac eller Linux – 1RPA fungerar med alla. IPsoft kan också använda andra, mer traditionella, RPA-leverantörers teknik som bas för 1RPA-utveckling, så att befintliga investeringar inte blir bortkastade.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>