Isländska operatören Nova väljer Huawei som partner för 5G-test
Hem Produkt NyheterMobilerHuawei Isländska operatören Nova väljer Huawei som partner för 5G-test

Isländska operatören Nova väljer Huawei som partner för 5G-test

Publicerat av: Redaktionen

Vid ett pressmöte i Reykjavik under torsdagen presenterade operatören Nova sin start för landets första test av den nya 5G-teknologin.

Isländska operatören Nova väljer Huawei som partner för 5G-test

Medarbetare hos Nova vid torsdagens presentation av nytt partneravtal med Huawei för test av 5G.

Huawei har valts till partner för projektet som nu påbörjar sin testperiod. Det blir därmed Huaweis första partnerskap för 5G på Island.

– Att gå över till 5G är ett stort steg i utbyggnaden av Novas mobilnätverk och gör det möjligt för oss att möta kundernas ständigt ökande behov av mobil datatrafik. Vi vet att de förväntar sig att vi erbjuder 5Gs hastigheter samtidigt som bolag i andra länder, säger Margrét Truvasdóttir, VD för Nova.

Nova var den första mobiloperatören som lanserade både 3G och 4G på Island. Nu följer de sin tradition genom att vara de första som fullt ut testar 5G lokalt. Huawei har valts till partner och leverantör för den utrustning som behövs för testet som förväntas pågå under flera månader. Nova förväntar sig att 5G kommer vara implementerat på Island under 2020.

– Vi ser fram emot testet av 5G tillsammans med Nova och kommer att arbeta hårt för att den ska bli en framgång. Det är viktigt att våra systems stabilitet och säkerhet testas fullt ut i samverkan med våra kunder på ännu en marknad för att säkerställa att de är robusta, säger Kenneth Fredriksen, VD för Huawei i Sverige och Island.

För testet har Huawei installerat basstationer och routrar för 5G på Novas egna områden. Nu startar noggranna tester för bland annat kvalitet på trafiken och cybersäkerhet. Huawei har över 30 kommersiella kontrakt med teleoperatörer runt om i världen varav de flesta i Europa, inklusive Finland, Spanien och Storbritannien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>