IT-säkerhetsföretaget Sophos visar stark tillväxt
Hem Säkerhet IT-säkerhetsföretaget Sophos visar stark tillväxt

IT-säkerhetsföretaget Sophos visar stark tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Sophos fortsätter att visa en stark utveckling.

IT-säkerhetsföretaget Sophos visar stark tillväxt 1

Ola Björling, ansvarig för Sophos i Norden och Baltikum

Under räkenskapsåret som slutade den 31 mars ökade försäljningen med 22 procent till motsvarande cirka 6,8 miljarder SEK. Rörelseresultatet ökade med 20 procent till motsvarande cirka 405 miljoner SEK.

Den molnbaserade tjänsteplattformen Sophos Central var en bidragande anledning till den starka utvecklingen. Under det senaste året ökade Sophos Central den prenumerationsbaserade försäljningen med 112 procent jämfört med föregående år.

– Cybersäkerhet har aldrig varit viktigare än nu och efterfrågan på våra lösningar har aldrig varit större. Det är tydligt att Sophos användarvänliga och molnbaserade säkerhetstjänster som säljs helt via partner är en viktig anledning till att vi expanderar och tar marknadsandelar. Med vår teknik för nästa generations IT-säkerhet och en växande bas av prenumererande kunder har vi en väldigt god möjlighet att fortsätta den positiva utvecklingen, kommenterar Ola Björling, ansvarig för Sophos i Norden och Baltikum.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>