Jaguar TCS Racing flyttar in i ett nytt toppmodernt tekniskt huvudkontor inför säsongsstarten av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024
Hem TEKNIK Jaguar TCS Racing flyttar in i ett nytt tekniskt huvudkontor inför säsongsstarten av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024

Jaguar TCS Racing flyttar in i ett nytt tekniskt huvudkontor inför säsongsstarten av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024

Publicerat av: Redaktionen
  • Jaguar TCS Racing öppnar ett nytt tekniskt huvudkontor i Kidlington, Oxfordshire

  • Det toppmoderna innovationscentret huserar i den nyöppnade Fortescue WAE-anläggningen, byggd av teamets tekniska partner med samma namn.

  • Anläggningen blir teamets officiella bas, medan förberedelserna fortsätter inför säsongsstarten av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024
  • Jaguars banbrytande drivlina, som används både av Jaguar TCS Racing och det konkurrerande Envision-teamet, kommer att designas, utvecklas och tillverkas i den nya anläggningen med stöd av Fortescue WAE
  • Jaguar utvecklar hela drivlinan och alla delar internt, vilket skapar forsknings- och utvecklingsmöjligheter för att föra över innovationer från tävling till verklighet, som en del av företagets resa mot att bli ett helt elektriskt premiumvarumärke 2025
  • Den nya anläggningen i Kidlington är också hemvist för teamets tekniska aktiviteter, såsom deras fjärrstyrda driftrum och förarsimulator

Jaguar TCS Racing har öppnat ett nytt tekniskt huvudkontor i Kidlington, Oxfordshire, inför teamets medverkan i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024.

Det brittiska tävlingsteamet har flyttat till det toppmoderna innovationscentret som huserar i den nyöppnade Fortescue WAE-anläggningen.

Härifrån kommer det tävlingsvinnande teamet att fortsätta att designa, utveckla och tillverka drivlinorna i de fyra Jaguar-drivna racerbilarna, samtidigt som den framgångsrika relationen med det konkurrerande Envision-teamet fortsätter för en andra säsong.

Jaguar TCS Racing flyttar in i ett nytt toppmodernt tekniskt huvudkontor inför säsongsstarten av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024Den nya anläggningen har ett labb för montering av drivlinor, en verkstad med särskilda stationer för Jaguars racerbilar, ett undermonteringsrum där bland annat växellådorna, upphängnings- och kylsystemen monteras på bilarna, samt en rad andra specialbyggda arbetsstationer.

I anläggningen finns också teamets förarsimulator, där Mitch Evans och Nick Cassidy kommer att testa och förbereda sig för tävlingarna 2024. Simulatorn inkluderar både de nya och befintliga racingbanorna i några av de mest spännande städerna runt om i världen.

Under ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024 kommer Jaguar TCS Racings driftrum att vara baserat på huvudkontoret i Kidlington, där ingenjörerna kommer att stödja sina kollegor på racingbanan från distans med viktiga inställningar och strategier.

Formel E fortsätter att fungera som en verklig testbädd för elbilars hårdvara och mjukvara i en högpresterande miljö. Jaguar TCS Racing, tillsammans med sina partners, utvecklar och skapar ny banbrytande teknik för att tävla om världsmästartiteln samt använda tävlingsinsikterna till att förbättra framtidens elektriska drivlinor, hållbarhet och programvaruteknik. Innovation och tekniköverföring från racerbilarna stöder företagets resa mot att bli ett helt elektriskt, modernt premiumvarumärke 2025.

För att fira färdigställandet av den nya anläggningen anordnade Jaguar TCS Racing ett exklusivt evenemang där man öppnade upp dörrarna till den nya teambasen och visade upp några av sina tekniska innovationer med hjälp av skräddarsydda konstinstallationer.

Evenemanget, som invigdes av teamchefen James Barclay och Judith Judson, VD för Fortescue WAE, gav en inblick i vilken sorts anläggning, teknik och personal som står bakom en bil som vinner världsmästerskap.

James Barclay, VD för JLR Motorsport och teamchef för Jaguar TCS RacingAtt flytta in i vårt nya tekniska huvudkontor är en viktig milstolpe för Jaguar TCS Racing och det sker vid en perfekt tidpunkt. Vi närmar oss 2024 års säsong av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet där vi kommer att fortsätta vår jakt på poäng, pallplatser och tävlingsvinster.

Tillsammans med vår tekniska partner Fortescue WAE erbjuder den nya anläggningen en plattform i världsklass för vårt talangfulla team att fortsätta utvecklas på samt skapa framtida framgångar i den elektriska motorsportens absoluta topp. Innovationer och teknik som vi utvecklar här i Kidlington för racingbanan kommer att främja vår race to road-filosofi, då vi delar de senaste genombrotten med JLR för att stötta produktionen av framtida elbilar.”

Judith Judson, VD för Fortescue WAE:”Vi är mycket glada över att vara en del av den nya anläggningen som öppnas idag och vårt fortsatta partnerskap med Jaguar TCS Racing. Efter förra årets framgångar ser vi fram emot den nya säsongen och att arbeta från vår helt nya, dedikerade bas i Kidlington med toppmodern utrustning och ett team som fast beslutet att leverera på banan.”

Det första loppet i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024 går av stapeln den 13 januari 2024 i Mexico City.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00