Lämnar Office IT-Partnerkedjan för att konsolidera Sveriges molnmarknad under nya namnet Opsio.
Hem Nyheter Lämnar Office IT-Partnerkedjan för att konsolidera Sveriges molnmarknad under nya namnet Opsio.

Lämnar Office IT-Partnerkedjan för att konsolidera Sveriges molnmarknad under nya namnet Opsio.

Publicerat av: Redaktionen

Karlstadkontoret bryter nu sig loss från Office IT-Partnerkedjan och satsar stort på att konsolidera Sveriges molnmarknad.

Lämnar Office IT-Partnerkedjan för att konsolidera Sveriges molnmarknad under nya namnet Opsio. 2Företaget har rekryterat en stark sammansättning av medarbetare med lång erfarenhet och hög kompetens inom IT-drift & Hosting.

Moderföretaget är Applewise med tidigare etableringar som exempelvis Ipeer och som två gånger vann TechWorlds utmärkelse Sveriges bästa IaaS molntjänst. Ipeer avyttrades till Telia Company 2014.

Genom att samla den bästa kompetensen och införa en magiskt bra serviceorganisation, med den högsta möjliga certifieringsgrad levererar Opsio en tjänsteportfölj bestående av CloudOps, DevOps, Managed Cloud och 24/7 Drift & Support. Som ett av de första svenska företagen kommer Opsio att genomgå AWS Managed Service Provider kvalificering under 2018.

Opsio satsar hårt på organisk tillväxt och dubblar personalstyrkan under 2018 till 30 specialister och beräknar att gå från en omsättning på 15 MSEK 2017 till 100 MSEK inom 5 år. Företaget deklarerar också att ett kontor är under uppbyggnad tillsammans med Business Sweden i Bangalore, Indien.

– Vi tycker det skall bli väldigt spännande att ännu en gång få vara en ledande aktör och utveckla Sveriges molnmarknad. Vi gör detta igen eftersom vi ser ett stort behov när det kommer till kvalitetstjänster, kompetens och 24/7 service som genomsyras av kostnadseffektivitet. Det skall helt enkelt inte kosta skjortan att sova tryggt om natten, säger Andreas Johansson, VD på Opsio.

Molnmarknaden i Sverige och Norden förändras snabbt och ritas om.

Globala aktörer bygger enorma serverhallar, vilket innebär att företag och organisationer med känslig information kan flytta datainformation till molntjänster med enorma tjänsteutbud, mer kapacitet och större säkerhet. All information ligger lagrad i Sverige vilket lagen många gånger kräver.

– Sverige har en fragmenterad molnmarknad när det gäller IT-driftstjänster. Konsolideringen kommer vara enorm nu när de globala aktörerna börjar provisionerna datakraft i Sverige. Det finns en uppsjö av lokala samt underinvesterade datahallar som tummat på säkerheten och stabiliteten alldeles för länge. Tjänsteutvecklingen är också enorm i dessa plattformar och vi kommer se samma konsolideringstakt som vi sett ute i Europa och många datahallar kommer gå ett svårt öde till mötes, säger Thomas Hedlund, Styrelseordförande på Opsio AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>