Telia blir en del av den världsunika satsningen Digital Demo Stockholm
Hem Nyheter Telia blir en del av den världsunika satsningen Digital Demo Stockholm

Telia blir en del av den världsunika satsningen Digital Demo Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Digital Demo Stockholm är en långsiktig satsning som syftar till att hitta nya digitala lösningar på samhällsutmaningar för en smart stad.

Telia blir en del av den världsunika satsningen Digital Demo Stockholm 2Satsningen är ett samarbete mellan Stockholms stad, Stockholms läns landsting, KTH, Ericsson, Vattenfall, ABB, Skanska och Scania. Tillsammans fokuserar man på olika områden, bland annat renare vatten, för att bidra till att göra Stockholm till världens smartaste och mest uppkopplade stad. Nu ansluter sig Telia till samarbetet och det gemensamma målet att Stockholm ska bli världens smartaste stad år 2040.

Satsningen bygger på en långsiktig samverkan som på ett unikt sätt förenar samarbetet mellan politik, akademi, forskning och näringsliv. Genom gemensamma forskning- och innovationsprojekt, som utgår från stadens prioriterade problem, avser man att tillsammans hitta nya digitala lösningar för att förbättra och underlätta för invånare och verksamhet i hela Stockholm.

Telia kommer att bidra med spetskompetens och tekniska lösningar för att kunna testa tekniker som 5G, Internet of Things (IoT), dataanalys samt innovation för att möjliggöra Digital Demo Stockholms fortsatta arbete och mål.

– Digital Demo Stockholm är precis den typ av ekosystem vi behöver bygga för att verkligen kunna fånga den fulla potentialen av digitaliseringen och den snabba teknikutvecklingen. Genom att samla unika förmågor från en rad olika branscher och områden kan vi tillsammans utveckla smarta innovativa lösningar för medborgarna och stadens verksamheter och därmed bidra till smart och hållbar samhällsutveckling, säger Magnus Leonhardt, strategi- och innovationschef för Telia Sverige.

I projekten som Digital Demo Stockholm formar låter man innovativa lösningar växa fram från en kreativ plattform, där man utgår från principen: ”Gör – Tänk – Gör det igen”.

I ett projekt som står i fokus just nu, och som Telia är en del av, utforskar man hur IoT kan bidra till renare vatten. För att kontrollera att vattnet är drickbart samt för att kunna upptäcka eventuella sabotage krävs snabba och pålitliga analysmetoder. I projektet arbetar man för att identifiera olika kemiska ämnen som kan påverka vattenkvaliteten, med hjälp av att bland annat montera uppkopplade sensorer i vattenrör.

För att ta tillvara på innovationskraften bland alla stockholmare, arbetar även Digital Demo Stockholm för att inkludera fler i det digitala ekosystem som nu växer fram. Det kan handla om samverkan med andra företag och forskare som kan bidra men som inte ingår i Digital Demo Stockholm.

Här kan du läsa mer om Digital Demo Stockholm och pågående projekt

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>