Medtechbolaget Intellego Technologies utses till Sveriges snabbast växande teknikföretag
Hem NyheterFöretagsnyheter Medtechbolaget Intellego Technologies har utses till Sveriges snabbast växande teknikföretag

Medtechbolaget Intellego Technologies har utses till Sveriges snabbast växande teknikföretag

Publicerat av: Redaktionen

Deloitte har för tjugonde året i rad presenterat sin rankning av Sveriges snabbast växande teknikföretag, Sweden Technology Fast 50.

Medtechbolaget Intellego Technologies toppar årets lista med en ökning i nettoomsättning på 7 523 procent de senaste fyra åren.

– Det känns fantastiskt att vi i 20 år har fått uppmärksamma svenskt entreprenörskap i techbranschen genom Sweden Technology Fast 50. I år ser vi en allt stadigare tillväxt – 19 av bolagen på årets lista var även med förra året och 11 av dessa har varit med under tre av de senaste fyra åren. Dessutom ser vi fler branscher än någonsin representerade i rankningen, säger Ester Sundström, partner och ansvarig för Deloitte Sweden Technology Fast 50.

Intellego Technologies utvecklar och tillverkar färgindikatorer som visar effekten av bestrålning med bland annat osynligt ultraviolett ljus. Indikatorerna har utvecklats från bolagets patenterade fotokromatiska bläck som kan anpassas till olika våglängder av ljus och olika tillämpningsområden inom en mängd olika industrier. Bolaget grundades 2011, har ett sextiotal anställda och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Årets andraplats går till mjukvarubolaget Bambuser, som haft en tillväxt på 6 400 procent de senaste fyra åren. Bolagets primära produkt, Live Video Shopping, är en molnbaserad mjukvarulösning som används av globala varumärken och e-handlare för att erbjuda direktsända shoppingupplevelser på webbplatser, mobilappar och sociala medier. Bolaget grundades 2007 och har idag över 100 anställda.

Medtechbolaget Intellego Technologies utses till Sveriges snabbast växande teknikföretag

Claes Lindahl, vd och grundare för Intellego Technologies, tillsammans med årets värdar Ester Sundström och Rasmus Dahlberg från Deloitte.

Årets tredjeplats går till förra årets vinnare, InfoSolutions, med en tillväxt på 5 560 procent under fyraårsperioden. InfoSolutions bygger infrastruktur och kommunikationstjänster för laboratorier och hälso- och sjukvården.

Varje månad förmedlar bolaget mer än 300 000 elektroniska remisser och svar mellan cirka 1 500 vårdgivare, 30 laboratorier och 40 röntgenenheter. Bland kunderna finns regioner, stora vårdkedjor, digitala vårdgivare, forskare och enskilda läkare. Bolaget grundades 2007 och har idag ett fyrtiotal anställda.

– Bolagen på årets lista speglar inte bara Sveriges ledande position inom innovation utan också skiftningar vi sett i samhället de senaste åren, inte minst inom medtech, där teknik används för att stärka vården, och greentech, där den används för att driva på klimatomställningen. Vi är glada över att få fira bolagens framgångar och ser fram emot att följa dem framöver, säger Ester Sundström.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00