Microsoft lanserar ny AI-kompanjon och flera Surface-nyheter
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTERMICROSOFT Microsoft lanserar ny AI-kompanjon och flera Surface-nyheter

Microsoft lanserar ny AI-kompanjon och flera Surface-nyheter

Publicerat av: Redaktionen

Världen är på väg in i en ny era av AI. Microsoft har tidigare byggt AI-assistenter, så kallade Copilots, till sina mest populära produkter och nu tas nästa steg där alla dessa funktioner förenas i en enda Microsoft Copilot – en AI-assistent som kan hjälpa till med det mesta.

Microsoft Copilot kommer på ett unikt sätt att integrera intelligens och information från internet med användardata för att assistera användaren bättre, alltid med integritet och säkerhet i första rummet.  

Microsoft Copilot kommer att vara en enkel och sömlös upplevelse och finnas tillgänglig i Windows 11, i Microsoft 365 samt i Edge och Bing. Den fungerar som en app eller kommer fram vid behov genom ett högerklick. Nya funktioner kommer kontinuerligt adderas till Copilot i Microsofts mest använda applikationer över tid för att underlätta och avlasta användaren så mycket som möjligt i såväl jobb som vardag.  

Copilot kommer att börja rullas ut till allmänheten i en första version i samband med nästa uppdatering av Windows 11 från och med 26 september samt till Bing, Edge och Microsoft 365 Copilot i höst. Baserat på alla Microsofts insikter från det senaste året presenteras förutom Microsoft Copilot även flera andra spännande nyheter.  

Nyheterna i korthet: 

  • Med över 150 nya funktioner är nästa Windows 11-uppdatering (22H2) en av Microsofts mest ambitiösa hittills. Den tillgängliggör potentialen i Copilot och nya AI-drivna upplevelser till appar som Paint, Photos, Clipchamp och fler direkt i Windows-datorer.  
  • Bing lägger till stöd för den senaste DALL. E 3-modellen från OpenAI och kommer att leverera mer personliga resultat baserat på användarens sökhistorik, en ny AI-driven shoppingupplevelse och uppdateringar av Bing Chat Enterprise, vilket gör den mer mobil och visuell. 
  • Microsoft 365 Copilot blir tillgänglig för företagskunder den 1 november 2023, tillsammans med Microsoft 365 Chat, en ny AI-assistent som helt kommer att förändra vårt arbetssätt. 
  • Dessutom lanseras nya kraftfulla Surface-enheter som är byggda för att ge liv åt alla nya AI-upplevelser. De nya enheterna är tillgängliga för förbeställning från och med idag.  

Microsoft 365 Chat avlastar med alltifrån e-post till resebokningar

Under de senaste åren har arbetstakten och arbetsvolymen bara ökat. Under en arbetsdag söker våra expertanvändare efter vad de behöver 18 gånger, får över 250 Outlook-e-postmeddelanden och skickar eller läser nästan 150 Teams-chattar. Teams-användare globalt deltar idag i tre gånger fler videomöten varje vecka än de gjorde 2020. 

Nu introduceras en ny nyckelupplevelse i Microsoft 365 Copilot: Microsoft 365 Chat. I mars gavs ett smakprov under namnet Företagschatt. Men utvecklingen har gått snabbt fram under de senaste månaderna och har tagit projektet till en helt ny nivå. Microsoft 365 Chat går igenom hela användarens bibliotek av data på jobbet, inklusive e-post, möten, chattar, dokument samt aktivitet på webben. Precis som en assistent har den en djup förståelse för användaren och dennes jobb, prioriteringar och organisation. Den kan inte bara hantera enkla frågor och svar utan även ge användaren ett försprång när det kommer till de mest komplexa eller tråkiga uppgifterna – oavsett om det är att skriva ett strategidokument, boka en affärsresa eller komma i kapp med e-post. 

Microsoft 365 Chat hjälper användaren att frigöra tid på jobbet. Förhandsversionskunder kan komma åt den redan idag på Microsoft365.com, Teams eller i Bing när de är inloggade med sitt arbetskonto. I framtiden kommer Microsoft365 Chat att vara tillgänglig överallt där Copilot-ikonen finns för den som är inloggad med ett arbetskonto. 

Nya funktioner kommer också till Copilot i Outlook, Word, Excel, Loop, OneNote och OneDrive. Bing Chat Enterprise. 

Produktivitet och kreativitet med Designer och Copilot i Microsoft 365
Microsoft lanserar ny AI-kompanjon och flera Surface-nyheterDesignerdet senaste tillskottet i familjen av Microsoft 365-konsumentappar, hjälper användaren att snabbt skapa visuella objekt, inlägg i sociala medier, inbjudningar med mera med hjälp av avancerad AI. Idag lanseras några kraftfulla nya funktioner, varav många kommer att drivas av OpenAI:s Dall.E 3. Generativ expansion använder AI för att kunna utöka bilden utanför dess ramar; generativ fyllning lägger till ett nytt objekt eller bakgrund; och generativ radering kan ta bort oönskade objekt.3 Dall.E 3 kommer också snart att driva bildgenereringsupplevelsen i Designer, vilket gör det enkelt att lägga till originalbilder av högre kvalitet till din design på några sekunder.  

Nya Surface-enheter som är tillgängliga för förbeställning från och med idag 
Nya Surface-enheter presenteras dessutom och kommer finnas tillgängliga från och med idag. Microsoft har gjort framsteg inom silikonteknologi för att möta behoven och kraven för kommande våg av AI-innovation. Det kommer förbättra upplevelsen i till exempel Windows Studio Effects på Surface Pro 9 med 5G och fortsätta att öka prestandan för att köra de senaste AI-modellerna med kraftfulla enheter som den nya Surface Laptop Studio 2.   

Nya Surface Laptop Studio 2 är den mest kraftfulla Surface Microsoft någonsin har byggt. Turboladdad med de senaste Intel Core-processorerna och banbrytande NVIDIA Studio-verktyg för kreatörer. Den är utrustad med en 14,4-tums PixelSense Flow-pekskärm och flexibel design med tre unika ställningar. Nya anpassningar på den haptiska pekplattan förbättras användartillgängligheten och gör den till den mest tillgänglighetsanpassade pekplattan på alla bärbara datorer idag. 

Den nya Surface Laptop Go 3 är Microsofts lättaste och smidigaste Surface Laptop. Enheten har pekskärm och är fullproppad med premiumfunktioner såsom en helt ny skrivupplevelse och en FingerPrint Power-knapp. Intel Core i5-prestanda, batterikapacitet för hela dagen och robusta RAM- och lagringsalternativ gör den till den perfekta bärbara datorn. 

Surface Go 4 är Microsofts mest bärbara Surface 2-i-1. I höst kommer den att vara tillgänglig exklusivt för organisationer och bygga vidare på den etablerade framgången inom områden som frontline-arbete och inom utbildning.  

Surface Hub 3 är byggd för hybridarbete. Microsoft Teams Rum på Windows fungerar ypperligt på såväl en 50- som 85-tumsskärm. 50-tums Surface Hub 3 ger helt nya sätt att arbeta tillsammans med Portrait, Smart Rotation och Smart AV.AI-förbättrade samarbetsverktyg – som Cloud IntelliFrame och Copilot i Whiteboard – kommer verkligen till sin rätt på Surface Hub 3. 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00