Midroc löser programmerarbrist genom intensivutbildning
Hem NyheterFöretagsnyheter Midroc löser programmerarbrist genom intensivutbildning

Midroc löser programmerarbrist genom intensivutbildning

Publicerat av: Redaktionen

För att säkra tillförseln av programmerare väljer samhälls- och industriutvecklaren Midroc ett nytt grepp där deltagare på bara tolv veckor utbildas till programmerare.

Midroc löser programmerarbrist genom intensivutbildning 2Direkt efter den skräddarsydda utbildningen erbjuds deltagarna en ny karriär hos Midroc.

Det råder en snabbt ökande kompetensbrist inom IT i Sverige. Enligt IT & Telekomföretagen kommer det att saknas 60?000 personer med rätt IT-kompetens om fyra år. Kompetensbristen drivs av digitaliseringen som även påverkar fastighetsbranschendär smarta, uppkopplade byggnader blir allt vanligare.

Midroc Electro är en del av Midroc Europe och ett av Sveriges ledande elteknikföretag. Midroc Electro verkar inom många olika områden, bland annat fastighetsautomation. För att kunna utveckla detta område på bästa tänkbara sätt finns ett behov av fler programmerare. Därför satsar nu Midroc Electro på att ta fram en helt ny intensivutbildning, tillsammans med utbildningsföretaget Academy, där femton deltagare utbildas inom programmering med särskilt fokus på just fastighetsautomation.

– Kompetensbristen inom IT och specifikt inom fastighetsautomation, är en stor utmaning för hela branschen där vi är många som slåss om samma kandidater, säger Camilla Nöjd, HR-chef på Midroc Electro. Samarbetet med Academy är ett sätt att säkra tillförseln av nya medarbetare till oss, samtidigt som vi erbjuder en chans för personer att utbilda sig inom IT på ett helt nytt sätt.

Academys utbildningar bygger på den amerikanska inlärningsmetodiken Accelerated Learning. Det innebär praktiskt lärande med högt tempo, samarbeten i team och ständig feedbackdialog.?Academy lägger stor vikt vid rekryteringsprocessen, där kandidatens egenskaper, motivationoch passion väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg.

– Midroc Electro är ett teknik- och innovationsorienterat företag där rätt kompetens är avgörande. Intensivutbildningen med Academy är ett led i vår nationella satsning inom fastighetsautomation där vi ser en stor efterfrågan på den sorts hållbara och energieffektiva lösningar som vi levererar, säger Mikael Vestlund, vd på Midroc Electro.

Rekryteringen har redan påbörjats till utbildningen som startar i oktober och hålls i Academys lokaler i Stockholm. Efter utbildningen erbjuds deltagarna tillsvidareanställning som konsulterhos systerbolaget Academic Work, med mål attöverrekryteras avMidroc Electro efter ett år. Utbildningsdeltagarna kommer att utgå från Tranås, Örebro, Västerås, Borlänge, Umeå och Jönköping.

– Vi är otroligt glada över förtroendet från Midroc Electro och är redan i full gång med arbetet. Parallellt med rekryteringen tar vi nu fram en skräddarsydd utbildningsplan tillsammans med Midroc och branschexperter som kommer att göra deltagarna redo för en ny karriär inom detta högaktuella område, säger Micael Holmström, vd på Academy.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>