Untitled 26
Hem Nyheter MilDef förvärvar Defcon Solutions AB

MilDef förvärvar Defcon Solutions AB

Publicerat av: Redaktionen

MilDef Group AB  tar ytterligare steg på sin tillväxtresa genom att förvärva Defcon Solutions AB .

Genom förvärvet växer MilDef sin närvaro på den svenska marknaden och breddar sitt tjänsteutbud.

Defcon tillhandahåller integrationstjänster till primärt försvarsmarknaden i Sverige och bedöms besitta en god förmåga att fortsätta växa sin affär de kommande åren. I kombination med MilDefs produktportfölj av taktisk IT inom hårdvara och mjukvara finns stora möjligheter till synergier mellan bolagen, såväl på den svenska marknaden som internationellt.

”Defcon ser fram emot att bli en del av MilDef-familjen och komplettera bolaget med vår mångåriga expertis inom integrationstjänster på den svenska marknaden”, säger Andreas Wiman, styrelseordförande i Defcon.

“Förvärvet av Defcon har ett stort strategiskt värde för MilDef och är i linje med våra expansionsplaner”, säger Björn Karlsson, VD MilDef Group AB. “Kombinationen av verksamheterna skapar tydliga mervärden för kunden och vi levererar tillsammans en modern helhet inom taktisk IT med svensk, nordisk och internationell tillväxtpotential”.

Untitled 26

Andreas Wiman, styrelseordförande i Defcon

Defcon, grundat 2014, är baserat i Stockholm och har cirka 40 anställda. Det senaste verksamhetsåret uppgick omsättningen till cirka 92 MSEK.

Den initiala köpeskillingen omfattar 160 MSEK på kassa- och skuldfri basis. Under perioden 2021-2023 kan upp till 40 MSEK i tilläggsköpeskilling adderas, baserat på överenskomna finansiella mål. Defcon förväntas omsätta cirka 140 MSEK 2021.

MilDef förvärvar 100 procent av aktierna i Defcon med tillträde 20 juli.

Påverkan på MilDefs vinst per aktie bedöms bli marginellt positiv för 2021 och MilDef bedömer att förvärvet kommer ge betydande värde på sikt. Defcon kommer att konsolideras i MilDefs koncernredovisning från och med 1 juli 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>