Hem Nyheter Nätfiske mot Amazons stora shoppingevenemang

Nätfiske mot Amazons stora shoppingevenemang

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Check Point utfärdar en varning till Amazons 150 miljoner medlemmar.

Nätfiske mot Amazons stora shoppingevenemang 3

Check Points forskare har nämligen upptäckt en ökning av skadliga domäner som är utformade för att efterlikna Amazons inför deras årliga shoppingevenemang Amazon Prime Day.

Hackare har skapat domäner med orden ”Amazon” och ”Prime” för att lura konsumenter att ge ifrån sig sina personuppgifter med hjälp av nätfiske. Under de senaste 30 dagarna ökade domäner som innehåller ordet ”Amazon” med 21 procent. 28 procent av dem bedöms vara skadliga och 10 procent bedöms vara misstänkta.

– Vi vill utfärda en varning eftersom vi ser en ovanligt hög nivå av skadliga domäner som försöker efterlikna e-handelsjätten Amazon just nu, säger Mats Ekdahl, säkerhetsexpert hos Check Point.

– Innan Amazon Prime Day rekommenderar vi att skapa ett starkt lösenord, dela inte för mycket personuppgifter i din profil och var säker på att Amazon.com inte har felstavats på sidan där du handlar. När konsumenterna gör sig redo för Prime Day, så gör hackarna detsamma. Ett felklick kan leda till att din persondata kommer i orätta händer.

Några enkla tips på hur du håller dig säker:

  • Kolla efter felstavningar av Amazon.com
  • Kolla efter det lilla hänglåset i webbsökarens sökfält
  • Dela inte för mycket persondata i din profil
  • Skapa ett starkt lösenord
  • Undvika att använda publika nätverk
  • ”För bra erbjudanden” är ofta just ”för bra” och låt dig inte luras
  • Använd kreditkort istället betalkort

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>