Netnod etablerar sig hos Conapto i Stockholm
Hem Nyheter Netnod etablerar sig hos Conapto i Stockholm

Netnod etablerar sig hos Conapto i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Netnod, Nordens ledande internetknutpunkt och Conapto, tillkännager idag ett samarbete som möjliggör åtkomst till Netnods infrastruktur från Conaptos serverhallar i Stockholm.

Netnod etablerar sig hos Conapto i StockholmSamarbetet kommer att göra det möjligt för Conaptos kunder att öka prestandan och minska kostnaderna för transit genom att trafikutbyte (peering) sker direkt på Netnods internetknutpunkt i Stockholm (Netnod IX Stockholm).

Netnods internetknutpunkt i Stockholm är störst i Norden och erbjuder den största trafiken per peer i Europa. Med 100% tillgänglighet sedan 2002 ger knutpunkten den bästa möjliga tillgången till Norden, Baltikum och Ryssland. Kunder som använder knutpunkten kan dra stor nytta av högre hastighet, förbättrad stabilitet, redundans och routing-kontroll samt möjligheter för trafikutbyte (peering), med några av de största nätverken och transitleverantörer i världen. Netnod erbjuder kunder en snabb installation av sina uppkopplingar, volymrabatter för ytterligare portar och de mest flexibla anslutningsalternativen som finns i Norden.

Netnod etablerar sig hos Conapto i Stockholm”Det är viktigt att Netnod kan nås där våra kunder finns. Det ska vara enkelt att ansluta sig till våra knutpunkter. Med Conapto som ”On Net” partner kommer Conaptos kunder nu enkelt och kostnadseffektivt få tillgång till en redundant, säker och stabil anslutning till Netnod” säger Lars Michael Jogbäck, VD på Netnod.

Kunder från Netnod och Conapto har nu möjlighet att skicka sin trafik direkt över dedikerade fiberanslutningar som kopplar Netnods internetknutpunkt i Stockholm till Conaptos serverhallar.

”Conapto har som målsättning att erbjuda sina kunder de bästa möjliga kommunikationstjänsterna och det här är en mycket viktig milstolpe för oss. Netnod är den ledande internetknutpunkt i Norden, vilket innebär att våra kunder nu kan dra nytta av kostnadseffektiva höghastighetsanslutningar till resten av världen” säger Håkan Björklund, VD på Conapto.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>