Nutanix förenklar AI med GPT-in-a-Box – snabbt körklar lösning
Hem NYHETER Nutanix Nordeuropachef om att värsta konkurrenten VMware nu blir uppköpta

Nutanix Nordeuropachef om att värsta konkurrenten VMware nu blir uppköpta

Publicerat av: Redaktionen

Analysfirman Forrester förutspår att 20 procent av kunderna kommer att ha lämnat VMware under 2024 efter chiptillverkaren Broadcoms förvärv av bolaget. 

“Att döma av Broadcoms tidigare uppköp och kraven från aktieägarna på affären kommer prishöjningar, minskad kundservice och fokus på storkunder att bli resultatet och jag tror att Forresters prognos faktiskt är i underkant”, säger Patrick van de Werken, chef för Nordeuropa på Nutanix.

Nutanix förenklar AI med GPT-in-a-Box – snabbt körklar lösning

Mats Ericson, Nutanix

Efter ett politisk spel mellan USA och Kina verkar kineserna till slut ge ett ok till Broadcoms förvärv av virtualiserings- och molnhanteringsbolaget VMware. Affären landar på 61 miljarder dollar. Innan affären gick igenom har både kunder och medarbetare uttryckt oro för vad affären kommer att innebära och VMwares vd har försökt lugna ner omgivningen.

Broadcom har en historia av att förvärva liknande it-företag. 2018 köpte man CA Technologies och ett år senare var det dags att köpa it-säkerhetsföretaget Symantec. Efter uppköpet av Symantec övergav bolaget de mindre kunderna och fokuserade huvudsakligen på de 2 000 största kunderna. Enligt en rapport från Sanford C. Bernstein & Co kapade Broadcom kostnaderna med mellan 60 och 70 procent på de förvärvade bolagen och Broadcoms plan är att nästan fördubbla VMwares årliga resultat från 4,7 till 8,5 miljarder dollar.

– Jag har väldigt stor respekt för VMware och vad de gjort för teknikområdet som även vi på Nutanix verkar inom. Men med Broadcoms uppköpshistoria och avkastningskrav tror jag inte att VMware kommer att kunna fortsätta investera i teknikutveckling och kundservice på samma sätt. Det här ger naturligtvis oss på Nutanix en stor möjlighet att växa bland både europeiska och svenska kunder, säger Patrick van de Werken.

Hans svenska kollega Mats Ericson är inne på samma spår.

– De svenska och nordiska kunder som jag pratar med, som både använder VMwares och Nutanix teknik, är oroliga för vad som ska hända efter uppköpet. VMware investerade förra året 15 procent av omsättningen i forskning och utveckling, Broadcom ligger på tre procent. Som teknikleverantör måste man investera både i teknik och kundservice och det fortsätter vi på Nutanix givetvis med.

Mats Ericson tror att framtida möjliga prisökningar för VMwares kunder kommer att göra det lättare för Nutanix att föra affärsdialoger med inköpare och ekonomichefer i Sverige och Norden. Däremot är de tekniker som jobbat länge med VMwares teknik ibland skeptiska till att byta leverantör.

– Jag har full förståelse för att tekniker, som byggt sin karriär på att kunna VMwares teknik, är tveksamma till att byta leverantör. Men arkitekturmässigt är vi ganska lika, 80 procent av VMware-kunskapen som tekniker har går att tillämpa på Nutanix lösningar och våra migreringsverktyg är väldigt enkla att använda.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00