Ny undersökning visar bristerna i att använda flera olika cyberskyddslösningar simultant
Hem Säkerhet Ny undersökning visar bristerna i att använda flera olika cyberskyddslösningar simultant

Ny undersökning visar bristerna i att använda flera olika cyberskyddslösningar simultant

Publicerat av: Redaktionen

Trots att 80 % av globala organisationer använder upp till 10 olika cyberskyddslösningar simultant, råkade mer än hälften ut för dataförluster förra året.

Ny undersökning visar bristerna i att använda flera olika cyberskyddslösningar simultant

Acronis, en global ledare inom cyberskydd, publicerar idag resultat från en ny undersökning under den årliga Cyber Protection Week.

Resultatet från undersökningen, där 4 400 IT-användare och IT- professionella i 22 länder deltagit, krossar myten om att det räcker med att lägga till fler lösningar för att lösa utmaningarna med cybersäkerhet och skydd av data. Investeringar i fler lösningar har inte bara misslyckats med att ge bättre skydd, hanteringen av skyddet har dessutom resulterat i ökad komplexitet och minskad insyn för IT-team vilket i många fall har ökar riskerna för cyberhot.

Under 2020 köpte många organisationer nya system för att möjliggöra och skydda distansarbete till följd av COVID-19-pandemin. Den globala undersökningen visar att 80% av företagen nu använder upp till 10 lösningar samtidigt för att skydda sina data. Trots det har över hälften av dessa företag råkat ut för oväntade avbrott till följd av dataförluster under förra året.

–     Undersökningen från årets Cyber Protection Week visar tydligt att fler lösningar inte förbättrar cyberskyddet, eftersom användning av separata verktyg för olika typer av risker är komplicerat, ineffektivt och dyrt. Resultaten bekräftar vår tro på att det smartare sättet är cyberskydd som i en enda lösning förenar dataskydd, cybersäkerhet och hantering av endpoints, säger Serguei Beloussov, Acronis vd och grundare.

Kunskapsluckor bidrar till IT-utmaningarna

En komplicerande faktor är att användare och IT-professionella inte känner till vilka funktioner för IT och cybersäkerhet som finns tillgängliga i ett företag vilket kan orsaka förluster av både tid, pengar och säkerhet.

 • 68% av IT-användare och 20% av IT-professionella skulle inte kunna avgöra om deras data hade modifierats utan deras vetskap eftersom deras lösning försvårar detektion av sådan manipulation.
 • 43% av IT-användarna vet inte om deras skydd mot skadlig programvara kan stoppa ZeroDay- attacker eftersom deras lösning inte gör sådan information lättillgänglig.
 • Hela 10% av IT-professionella vet inte om deras organisation omfattas av regelverk för dataintegritet.

Individers inställning till skydd

Undersökningen visade också ett bristande engagemang gentemot dataskydd bland IT-användare.

 • 83% av IT-användarna spenderade förra året mer tid på sina digitala enheter men bara hälften av dem vidtog extra åtgärder för att skydda enheterna
 • 33% medgav att de inte uppdaterade sina enheter förrän tidigast veckan efter att de fått meddelande om en tillgänglig patch
 • 90% av IT-användarna hade backup men ändå hade 73% förlorat data som inte kunde återställas minst en gång vilket tyder på att backup eller återställning inte utfördes på korrekt sätt

Ny undersökning visar bristerna i att använda flera olika cyberskyddslösningar simultant

Fem steg för att skydda data

Utmaningarna i att skydda och säkra data, program och system kommer fortsätta att växa även efter pandemin. För att skydda data rekommenderar Acronis fem enkla steg:

 • Gör backup av viktiga data. Ha flera kopior av din backup, en lokal kopia för snabb återställning och en i
 • Uppdatera operativsystem     och    program.   Föråldrade     system   och    appar              saknar                      de säkerhetsuppdateringar som hindrar cyberbrottslingar från att få tillgång till
 • Undvik misstänkta e-postmeddelanden, länkar och bilagor.
 • Installera antivirus, skydd mot skadlig programvara och skydd mot utpressningsprogram och använd automatiska
 • Överväg att skaffa en enhetlig cyberskyddslösning för enkel hantering och fulltäckande

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>