Nya och roliga utmaningar väntar på Commvault
Hem PÅ STAN MED Nya och roliga utmaningar väntar på Commvault

Nya och roliga utmaningar väntar på Commvault

Publicerat av: Redaktionen

[PÅ STAN MED] IT-Kanalen träffade Gustaf Wiklund som precis har börjat på Commvault i Stockholm som Norden-ansvarig. Han ser med spänning fram emot att få vara en del av företagets fortsatta framgång.

IT-Kanalen.se

Gustaf Wiklund, Norden-ansvarig Commvault

Efter 6 ½ år på EMC har nu Gustaf börjat på Commvault. En av de saker som lockade honom var den ”Start Up”-känsla och kultur som finns hos nya arbetsgivaren. Han berättar att han nyligen varit på en 1 veckas introduktionsutbildning i Tinton Falls, New Jersey, där huvudkontoret ligger. Kontoret påminner om andra liknande ”Start Up”-företag som t.ex. Google. Insprängt i kontorsmiljön finns det flera ”spots” för rekreation och avkoppling där man kan se pingisbord m.m.

Gustaf säger att företagskulturen inte är så ”amerikansk”. Han beskriver företaget som empatiskt och det gillar han.

Ett mycket bra utgångsläge

Det finns en bra bas som jag har fått ta över efter min företrädare, säger Gustaf. Företaget är inne i en lugn och fin expansion. Vi håller på och bygger upp distributionssidan och sist men inte minst har vi rekryterat Linda Nyström som kanalansvarig. Commvault kör allt via kanalen, tillägger han. Företaget vill fördubbla sin affärsvolym fram till 2020.

Gustaf berättar att deras produkter bygger på en och samma grundkod som skapats av de egna utvecklarna. Det gör att man har full kontroll. Kunderna köper olika ”nycklar” för att köra olika tjänster. På så sätt kan man erbjuda kundindividuella lösningar. Denna lösning gör även att man kan erbjuda lösningar till små, mellanstora och stora företag. Det är en styrka, menar Gustaf.

Vad händer 2017?

Snart är det nyår och då känns det naturligt att fråga honom om vad han tror om det kommande året? Svaret blir att indexering blir än viktigare liksom Big Data. De har nya funktioner på gång bl.a. avseende integration med molnet. Kunderna väljer själva hur de vill konsumera molnet. Han fortsätter med att konstatera att innovation är viktigt men att det gäller att inte tappa bort nuläget. Utvecklingen ska ske i en lagom takt. Ett annat kommande fokusområde blir att göra varumärket mer känt. Idag är det mest ”de inbitna” som har god kännedom om vad Commvault står för.

Vägen till Commvault

Gustaf, som började på Commvault den 1 oktober, har fullt upp med att komma in i verksamheten och sin nya roll. Det blir mycket resande för att träffa personal på de olika kontoren. Hans ansvarsområde tillhör organisatoriskt norra Europa samt Storbritannien & Irland. Hur ser han då på sin ledarroll? Jag försöker vara där jag behövs bäst, säger Gustaf. Jag tror på frihet under ansvar men när min personal behöver stöd är det mitt ansvar att se till de får det. Sunt förnuft är också viktigt.

Jag kom till ett ”dukat bord” då min företrädare byggt upp en bra verksamhet. Nu vill jag fortsätta att utveckla våra medarbetare. I samband med att det blev känt att Gustaf skulle börja på Commvault fick han många mail som lyckönskade honom i den nya rollen. Det tolkar han som att han har lyckats att skapa bra relationer med såväl kunder som återförsäljare genom åren.

Hur ser då Gustafs karriär ut inom IT-branschen? Han började sin bana i mitten av 90-talet. I slutet av detsamma började han på Bredbandsbolaget där de sålde bredband till hushållen. Vid millennieskiftet började han på Flowsystem och kände att B2B passade honom bättre. Här lärde han sig också vikten av att tillgodose återförsäljarnas behov. Därefter har han bl.a. arbetat på NetAPP där han på slutet ansvarade för ÅF-affären. Det var roliga och lärorika år säger Gustaf leende.

Och nu efter en givande tid på EMC är han beredd att ta Commvault till nya höjder.

 

Privat –

Namn:                                        Gustaf Wiklund

Ålder:                                        40 år

Hobby:                                       Golfnörd, Landsvägscykel (nytt intresse), Samlar på rödvin

Antal uppkopplade enheter: 13 st

Planerade resor:                      Utförsåkning i fjällen, Sol & Bad i Europa till sommaren

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00