Hem Nyheter Nyheter i Teams från Microsoft Ignite 2020

Nyheter i Teams från Microsoft Ignite 2020

Publicerat av: Redaktionen

I november 2019 hade Teams 20 miljoner aktiva användare.

Nyheter i Teams från Microsoft Ignite 2020 4Sedan slog pandemin med Covid-19 till och ökade behovet av ett verktyg som kunde stötta daglig kommunikation och möten online. Det ledde till att antalet användare i april 2020 hade stigit till hela 75 miljoner! En annan imponerande siffra är att i början av mars 2020 spenderade alla användare ca 560 miljoner minuter i Teamsmöten på en dag. I slutet av mars 2020 var samma siffra 2,7 miljarder minuter. Man kan inte vara annat än imponerad av hur Microsoft lyckats skala upp sin tjänst och gett oss en stabilitet i hur vi kan bedriva vårt arbete trots en besvärlig omvärldssituation.

Samtidigt har Microsoft lyckats med att kontinuerligt släppa nya funktioner till Teams, bland annat ett nytt mötesläge där vi kan använda funktionen Together Mode.

Nyheter i Teams från Microsoft Ignite 2020 5Together Mode togs fram då den kognitiva belastningen på hjärnan är betydligt större i videomöten än i fysiska möten. Genom Together Mode så placeras alla användare i ett virtuellt rum vilket kan öka känslan av att befinna sig närmare varandra. Under Ignite berättade Microsoft att man kommer att öka antalet valbara rum i Together Mode med exempelvis café och traditionellt mötesrum. Allt för att hitta rätt typ av rum för rätt kontext.

Om ni ännu inte har fått det nya mötesläget i Teams så kan ni aktivera det genom att gå in på inställningar i Teams och välja ”Aktivera nytt mötesutseende”.

Nedan listar vi ett urval av andra Teams-nyheter från Ignite 2020:

Välmående och produktivitetsinsikter

Som ännu ett steg i att öka vårt välmående när vi jobbar långt ifrån varandra så kommer det under oktober 2020 en funktion som skall lyfta fram insikter kring hur vi jobbar i Team. Det visas även olika åtgärder man kan ta för att öka sitt välmående. Under 2021 kommer detta att utökas med mer insikter samt en integration med meditationstjänsten Headspace.

Nyheter i Teams från Microsoft Ignite 2020 6

Välmående och produktivitetsinsikter

Anpassad layout i möten

När vi idag delar skärm i ett Teamsmöte så tar presentationen upp större delen av skärmen och presentatörens bild blir mindre synlig. Senare i år kommer vi att kunna justera hur olika innehållsdelar i ett Teamsmöte disponeras, exempelvis att man som presentatör syns i förgrunden av presentationen.

Nyheter i Teams från Microsoft Ignite 2020 7

Anpassad layout i möten

Breakout rooms

Nu är det klart att funktionen Breakout rooms kommer under oktober 2020. Med den här funktionen kommer man att kunna starta ett Teamsmöte för att sedan bryta upp det till ett antal mindre möten med deltagare. Det här är en viktig funktion för skolor där man kan starta en Teams-lektion för att sedan dela upp den i små arbetsgrupper men givetvis går detta även utmärkt att applicera i många fall även för företag, exempelvis i workshoparbete. Den som organiserar mötet kan manuellt eller slumpvis styra in användare i ett antal mötesrum och sedan gå in och ur i dessa samt skicka meddelanden till de olika rummen. Man kan även styra hur lång tid man skall spendera i separata rum innan man samlas i huvudrummet igen.

Nyheter i Teams från Microsoft Ignite 2020 8

Breakout rooms

Sammanfattning av möte

En annan ny smart funktion som kommer senare i år är att man automatiskt får en sammanfattning av innehållet i ett möte i möteschatten. Där kommer det att visas eventuell inspelning av mötet, chatthistorik och delade filer. På så sätt blir det enklare för deltagare som missade mötet att ta del av viktig information i efterhand.

Appar i möten

Det finns ett stort utbud av appar från Microsoft och andra leverantörer till Microsoft Teams men de har hittills varit begränsade till att användas i teams eller i chattar. Nu kommer man inom kort att kunna inkludera ett antal av dessa i sina möten. Till exempel kan en app som används för omröstningar användas direkt i mötet.

Stöd för webinar i Teams

Mot slutet av året kommer det stöd för att organisera webinars i Teams på ett mer strukturerat sätt. Man kan ha en registreringssida för sitt webinar och efteråt kan organisatören få en översiktsrapport med information om antal deltagare och deras engagemang.

Teamsmallar

Microsoft erbjuder inom kort användare ett välja från ett antal färdiga mallar när man skapar ett nytt Team. En mall kan innehålla ett antal utvalda kanaler och appar. Varje organisation kan även själva skapa ett antal mallar centralt att erbjuda sina användare.

Nyheter i Teams från Microsoft Ignite 2020 9

Teamsmallar

Det här var vårt urval av nyheterna i Teams från Ignite. Plattformen utvecklas i en rasande takt och man kan även se fram mot nya integrationer med SharePoint, Microsoft Lists, Power Platform och Microsoft Teams Rooms.

Mer information hittar du här

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>