Optimizely förvärvar Welcome Software
Hem Nyheter Optimizely förvärvar Welcome Software

Optimizely förvärvar Welcome Software

Publicerat av: Redaktionen

Den ledande plattformsleverantören av digitala upplevelser (DXP), Optimizely (tidigare Episerver), meddelar idag att de förvärvar den fyrfaldiga Gartner-ledaren Welcome.

I en enda lösning ger Welcome de bästa funktionerna för content marketing (CMP), marketing resource management (MRM), och digital asset management (DAM).

Förvärvet av Welcome tillsammans med Optimizelys förvärv av kunddataplattformen Zaius tidigare i år, stärker nu ytterligare Optimizelys mål att maximera kundernas digitala potential.

Tillsammans ger de marknadsföringsteam över hela världen möjligheten att skapa verkligt affärsvärde genom förbättrade kundupplevelser.

I dagens digitala landskap är det den interna marknadsförarens upplevelse som till slut avgör upplevelsen externt hos kunderna. Det beror på att det är marknadsförarens uppgift, som arbetar i en alltmer hybrid arbetsmiljö, att skapa tillväxt och snabbt återkoppla internt om behoven hos alltmer digitala konsumenter med ständigt föränderliga behov. Samtidigt skapar komplexiteten och fragmenteringen av alla olika marknadsföringsverktyg hinder för marknadsförarens förmåga att leverera personliga, kontextuella upplevelser och skapa relevant innehåll i stor skala för kunderna.

Optimizely förvärvar Welcome Software– Vi menar att en förstklassig kundupplevelse alltid börjar med en enastående upplevelse hos marknadsföraren, säger Mårten Bokedal, marknadschef på Optimizely Sverige. Kombinationen av Welcomes verktyg för kampanjplanering, innehållsproduktion och hantering av innehåll med Optimizelys befintliga bredd av lösningar för digitala upplevelser, stärker marknadsförares möjligheter att snabbt kunna lansera kampanjer och optimera varje digital interaktion. Det resulterar i tillväxt för verksamheten.

Optimizelys förvärv av Welcome innebär i korthet att marknadsförare nu kan:

  • Påskynda hela marknadsföringscykeln från idé till genomförande: planering, skapande och samarbete kring kampanjer med möjligheten att publicera rätt innehåll till rätt målgrupp på bara några minuter.
  • Få kontroll över innehåll: förmåga att styra innehåll till rätt målgrupp utan stöd från it- eller utvecklingsteam, dra nytta av kunddata och befintliga digitala tillgångar.
  • Öka intäkterna genom bättre optimering: använda sofistikerade datadrivna AI-verktyg såsom A/B-testning och innehållsrekommendationer i alla marknadsföringskanaler från skapande av innehåll till lansering av kampanjer – med möjligheten att sedan enkelt dela resultat inom organisationen.

– Vi ser verkligen fram emot att bli en del av Optimizely-familjen, säger Shafqat Islam, vd och medgrundare av Welcome. Vi har gjort det till vår uppgift att förändra hur marknadsförare arbetar genom att leverera en specialanpassad lösning för kunderna att organisera all marknadsföring via. Tillsammans med Optimizely, förenar vi två ledande lösningar som sluter cirkeln.

Förvärvet är förbehållet sedvanliga förvärvsvillkor och myndigheters tillstånd. Förvärvet förväntas att avslutas under fjärde kvartalet 2021. Fram till dess kommer företagen fortsätta att verka självständigt. Med tiden kommer Welcome att integreras med Optimizelys befintliga lösningar för att skapa en komplett portfölj för att hantera hela innehållslivscykeln.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>