Penneo blir en av ett fåtal leverantörer av e-signaturer som är juridiskt giltiga i hela EU
Hem NYHETERDIGITAL SIGNAGE Penneo blir en av ett fåtal leverantörer av e-signaturer som är juridiskt giltiga i EU

Penneo blir en av ett fåtal leverantörer av e-signaturer som är juridiskt giltiga i EU

Publicerat av: Redaktionen

Signerings- och kundkännedomsleverantören Penneo ingår nu bland EU-kommissionens betrodda leverantörer av elektroniska signaturer – som ett av mycket få leverantörer som är verksamma i Sverige. 

För svenska företag som behöver en signeringstjänst är det en fördel att veta att signeringen uppfyller EU-krav som eIDAS, eftersom det allt oftare ställs krav på detta runt om i Europa, till exempel för att e-signera årsrapporter i Tyskland och anställningsavtal i Belgien.

Ett fåtal nordiska leverantörer på listan
Penneo växer idag i Sverige och Europa. Företaget grundades 2014 i Danmark och är en av de största leverantörerna där. 41 procent av den danska befolkningen signerade med hjälp av Penneo under förra året. Totalt signerades 4,3 miljoner dokument med Penneo under 2022.

”På Penneo kan vi nu visa att en signatur med vår tjänst är legalt giltig över hela EU. Detta är förstås en stor fördel för många kunder som är verksamma på flera marknader”, säger Christian Stendevad, vd på Penneo.

E-signaturer med hög säkerhet

Penneo blir en av ett fåtal leverantörer av e-signaturer som är juridiskt giltiga i hela EU

Christian Stendevad, vd på Penneo

EU ställer en rad krav på leverantörer av e-signaturer, bland annat att ha en hög säkerhetsnivå och att hantera de lagar och regler som gäller på området. Penneo har nu blivit auktoriserade att leverera enligt högsta möjliga nivå i EU:s förordning för e-signaturer, eIDAS, och blir därför en kvalificerad trovärdig tjänsteleverantör, en så kallad Qualified Trust Service Provider (QTSP).

Att Penneo auktoriserats som QTSP innebär att deras tjänster kan marknadsföras i hela EU och att de kan betjäna större företag som är verksamma över hela EU.

Samma regler gäller dessutom i en rad ytterligare länder som implementerat samma EU-direktiv, bland annat EEA-länder som till exempel Norge. Penneo kan också erbjuda den säkraste typen av e-signaturer, så kallade kvalificerade elektroniska signaturer eller Qualified Electronic Signatures (QES), vilket krävs på många håll i Europa.

”Att vara med bland EU:s betrodda leverantörer innebär att vi kunnat visa att vi har en högre och mer robust teknisk säkerhet och att vi kan skydda och lagra data på ett mycket säkert sätt. Den komplexa processen vi gått igenom för att bli QTSP innebär att vi kunnat visa att vi kan tillhandahålla digital signering med högsta nivå av säkerhet och regelefterlevnad över hela Europa. Detta är inte minst viktigt i branscher som omfattas av särskilda regler för att undvika pengatvätt.”, säger Christian Stendevad på Penneo.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00