De kan bli Årets tech-tjej 2023
Hem KVINNOR INOM TECH Microsoft presenterar de tio nominerade i Årets tech-tjej 2023

Microsoft presenterar de tio nominerade i Årets tech-tjej 2023

Publicerat av: Redaktionen

Nu presenterar Microsoft de tio nominerade i Årets tech-tjej 2023.

Syftet med utmärkelsen är att erbjuda unga kvinnliga förebilder en plattform som kan inspirera fler till att välja en teknikrelaterad karriär.

Utmärkelsen har delats ut av Microsoft Sverige i över två decennier.

Samtidigt som teknikens roll fortsätter att spela en allt viktigare roll har andelen kvinnor som jobbar inom tech stagnerat, enligt statistik från bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige. Bland de yrkesverksamma inom tech i dag består av mindre än en tredjedel av kvinnor. Årets tech-tjej är en utmärkelse som delas ut av Microsoft Sverige för att motverka trenden och lyfta fram kvinnliga förebilder som inspirerar andra unga att söka tech-relaterade utbildningar.

De kan bli Årets tech-tjej 2023”På Microsoft är jämställdhet, mångfald och inkludering viktiga ledord. Därför är jag glad över att nu få presentera våra tio grymma finalister som alla är inspirerande på sina egna sätt. Att ha en tech-förebild som man dessutom kan känna igen sig hos är det enskilt viktigaste sättet att locka fler unga tjejer att söka sig till en utbildning inom tech. Och jag är övertygad om att samtliga finalister kommer kunna inspirera fler att göra exakt det”, Therése Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige och huvudansvarig för utmärkelsen Årets tech-tjej.

Inför årets upplaga av Årets tech-tjej 2023 har samtliga tio finalister bjudits in till Microsoft Sveriges kontor i Stockholm under två heldagar för både tävlingsmoment och inspirationsdag. Det är första gången sedan pandemin som Microsoft har kunnat genomföra tävlingen på plats.

De nominerade i Årets tech-tjej 2023 är:

  • Anna Englund, Civilingenjör inom Teknisk Design på Chalmers tekniska högskola, från Göteborg
  • Fatima Essaidi, Civilingenjör i Industriell Ekonomi på Lunds Tekniska Högskola, från Helsingborg
  • Ingrid Andersson, .Net-utvecklare på Teknikhögskolan i Gävle, från Gävle
  • Jasmine Lundvall, Civilingenjör i Industriell Ekonomi på Umeå Universitetet, från Östersund
  • Johanna Arnlund, Civilingenjör i Bioteknik på Lunds Tekniska Högskola, från Ronneby
  • Lisa Bjelm, Civilingenjör med Master inom Maskininlärning på Kungliga Tekniska högskolan, från Helsingborg
  • Matilda Höglund, Civilingenjör i Industriell Ekonomi, IT och Mjukvaruutveckling på Blekinge Tekniska Högskola, från Karlskrona
  • Nasra Salim, Data- och Systemvetenskap på Stockholms universitet, från Sundbyberg
  • Nora Karaduman Sorsenger, Civilingenjör i Datateknik på Kungliga Tekniska högskolan, från Stockholm
  • Saga Olausson, Civilingenjör i Industriell Ekonomi på Chalmers tekniska högskola, från Landvetter

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00