PLM Group väljer Cygates Hostad VMware-moln
Hem NYHETER PLM Group väljer Cygates Hostad VMware-moln

PLM Group väljer Cygates Hostad VMware-moln

Publicerat av: Redaktionen

System- och molnintegratören Cygate får bistå med svenskt moln när PLM Group outsourcar sina interna IT-system i sju länder.

En upphandling i konkurrens med sex leverantörer av såväl globala moln som lokal drift vanns av Cygates prisbelönta Hostad VMware-moln utifrån bästa prestanda, pris och tillförlitlighet. PLM Group kommer successivt att migrera in affärs-, säljstöds- och övriga lämpliga interna system under 2016.

PLM Group väljer Cygates Hostad VMware-moln 1

PLM Group-Andreas-Magnusson-CTO

PLM Group är Nordens största återförsäljare av SOLIDWORKS med ca. 5000 kunder inom produktutveckling och tillverkning, med sjutton kontor i sju länder. Sedan 2014 är PLM Group också återförsäljare av professionella 3D-skrivare från 3D Systems. Efter en sammanslagning 2009 har företaget haft separata IT-infrastrukturer i sina länder. 2015 beslutade man att konsolidera och outsourca de interna IT-systemen.

I mitten av 2015 inleddes en upphandling i konkurrens mellan sex leverantörer, såväl flera globala moln som lokala driftleverantörer. En jämförelse av pris, prestanda, referenser och tillgängliga tester gjordes, dessutom testades flera av leverantörerna.

Globala molnlösningar levererade inte önskad kraft och efter en live test kom man fram till att Cygate Hosted VMware bäst motsvarade behoven.

– Många leverantörer försökte sälja in hårdvara eller andra dedikerade lösningar men vi som själva hostar åt våra kunder visste vad vi sökte och vi fann det i Cygate Hosted VMware – en trygg delad miljö med ledande prestanda och bra pris från en stark leverantör. Cygate är också väldigt flexibla och kan bistå med många andra tjänster, säger Andreas Magnusson, IT-chef på PLM Group.

– PLM Group är en internationell leverantör av helhetslösningar relaterade till produktutveckling och tillverkning med spetskompetens på en rad IT-områden samt egen hosting åt flera av sina PLM-businesskunder. Vi är stolta över att få bistå dem med vårt lokalproducerade och växande Hosted VMware-moln, säger Kåre Nordström, försäljningsdirektör på Cygate.
PLM Group avser att fortsätta outsourca så mycket som möjligt av sin interna IT-miljö – affärs- och säljstödssystem, single-sign on-funktion etc. En del system relaterade till CAD-mjukvaran behåller man dock då filerna för 3D-modellerna kan uppgå till flera GB per styck. Hos Cygate får PLM Group den av Techworld flerfaldigt prisbelönta Hostad VMware som även säljs under varumärket Ipeer. Offsite-backup, 99,9 procents garanterad upptid med anpassade SLA:er ned på enskilda virtuella maskiner, 24h access till kvalificerad hjälp i en beprövad plattform med komponenter från VMware, Cisco och EMC ingår. Som en del av Telia har Cygate en bred leveransförmåga till kund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00