Proptivity väljer atNorths datacenter för satsning  på 5G-nät inomhus i Sverige
Hem NYHETERNÄTVERK Proptivity väljer atNorths datacenter för satsning på 5G-nät inomhus

Proptivity väljer atNorths datacenter för satsning på 5G-nät inomhus

Publicerat av: Redaktionen

Proptivity är marknadsledande på Gigabit 5G-nät inomhus för fastighetsägare i Norden och Baltikum.

Nu väljer man atNorth och deras toppmoderna anläggning i Kista som sitt svenska datacenter.

atNorths stora fokus på hållbarhet och att man återanvänder värmen i anläggningen för att värma upp bostäder i Stockholm var avgörande för Proptivitys beslut.

– Ägare av kommersiella fastigheter vill kunna ha den bästa möjliga digitala infrastrukturen och 5G är en viktig del i detta. Gigabit 5G-möjligheter i byggnaden ger en digital innovationsplattform med möjligheter som energioptimering, säkerhet och arbetsplatseffektivitet för både anläggningar och hyresgäster, säger Mikael Lundman, vd på Proptivity.

atNorths engagemang inom hållbarhet med fokus på att bidra till den cirkulära ekonomin var avgörande när vi valde leverantör. En viktig faktor var att den genererade värmen kan återanvändas för stockholmarna. Den innovativa användningen av värmepumpsteknik för att återanvända upp till 100 % av värmen genererad i datacentret har visat sig ge stora miljöbesparingar jämfört med traditionella datacenter. Att arbeta med atNorth ligger därför helt i linje med vårt mål att bygga en mer energieffektiv och miljömässigt hållbar framtid tillsammans med fastighetsägarna, fortsätter Mikael Lundman.

Proptivity är en leverantör av fleroperatörsnätverk med syfte att ge bästa möjliga inomhusprestanda. Alla svenska operatörer kan anslutna till samma nätverk vilket innebär att alla mobilanvändare, oavsett operatör, får tillgång till de bästa högpresterande 5G-tjänsterna inomhus – det som Proptivity kallar Gigabit 5G.

Proptivity väljer atNorths datacenter för satsning  på 5G-nät inomhus i SverigeProptivity erbjuder operatörsneutrala Gigabit 5G-nätverk inomhus för fastighetsägare i Norden och Baltikum. 5G-näten ger en marknadsledande Gigabit-hastighet, har kort latens och mycket hög kapacitet. Inomhusnäten ger också förutsägbar täckning överallt i hela byggnaden, även i garage och hissar.

Fastighetsägare har länge haft problem med att 80 procent av mobiltrafiken sker inomhus medan majoriteten av mobila basstationer som levererar kapacitet finns utanför byggnaden.

Något som resulterar i sämre mobilprestanda inomhus. Äkta 5G med gigabithastigheter kommer att vara nästan omöjligt att leverera inomhus utan att bygga dedikerade inomhusnätverk.

– Fastighetsägare och hyresgäster är beroende av säkra och snabba anslutningar inomhus, särskilt när datamängderna växer väldigt snabbt. Proptivity har inte bara den bästa telekomtjänsten som levererar Gigabit-prestanda, låg latens, hög tillförlitlighet och säkerhet, utan de banar också väg mot en mer hållbar framtid för mobila inomhusnätverk. Hållbar IT är kärnan i vår verksamhet och vi är mycket glada över att kunna stödja Proptivity i arbetet med att tillhandahålla högpresterande mobiltäckning. Miljömässig hållbarhet måste byggas från grunden och Proptivity kan nu dra nytta av vår infrastruktur som har hög prestanda och både är energieffektiv och hållbar, säger Duke Aschan, Sales Director atNorth Sverige.

Proptivitys delade infrastrukturlösning kommer att bidra till en mer hållbar värld genom att minska energi- och resursförbrukningen med mer än 50 procent jämfört med traditionella inomhuslösningar. atNorth bygger datacenter i Norden, strategiskt placerade där andelen förnybar energi är som högst och där regioner kan tillgodose den bästa energieffektiviteten. Anläggningarna är byggda från grunden för att säkerställa att energianvändningen och miljöpåverkan minimeras på alla etableringar.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00