Qlik förvärvar Mozaic Data – förenklar datahantering med AI
Hem NYHETERAI Qlik förvärvar Mozaic Data – förenklar datahantering med AI

Qlik förvärvar Mozaic Data – förenklar datahantering med AI

Publicerat av: Redaktionen

Dataanalysföretaget Qlik förvärvar Mozaic Data (Mozaic), ett innovativt AI-drivet bolag för datahanteringsteknik.

Förvärvet innebär förenklad datahantering för företag, med fokus på ett dataprodukt-orienterat tillvägagångssätt för bättre datakvalitet- och styrning.

Att integrera Mozaic i Qliks portfölj bidrar med en transformativ metod för att hantera data som en produkt.

– Företag försöker i allt högre grad skapa domäncentrerade dataprodukter som går utöver dataintegration- och kvalitet. Förväntningar inom branschen har höjts. Fokus för Qliks erbjudanden om datakvalitet- och styrning för att förkroppsliga konceptet med dataprodukter belyser en mognad som överensstämmer med dagens kundbehov, säger Stewart Bond, Vice President, Data Intelligence and Integration Software på IDC.

Mozaics grundare Sharad Kumar blir regional chef för dataintegration- och kvalitet på Qlik. Han kommer att ytterligare stärka Qliks innovativa kapacitet och hjälpa till att utveckla nästa generations lösning för datahantering för att tillåta kunder att extrahera mer värde från sin data snabbt och effektivt.

Qlik förvärvar Mozaic Data – förenklar datahantering med AI– Förvärvet av Mozaic och Sharads expertis är ett avgörande steg i att omforma datalandskapet och är ett betydande bidrag till vårt pågående arbete för 2024. Kunder inser vikten av att behandla data som en produkt – en strategi som är i linje med behovet av en SaaS-baserad dataproduktkatalog, som erbjuder en mer effektiv och användarvänlig upplevelse av datalivscykelhantering, samtidigt som den stärker en solid grund för AI-driven datahantering, säger Drew Clarke, General Manager, Data Business Unit på Qlik.

Mozaics innovativa dataproduktupplevelse är designad enligt principerna för decentraliserad arkitektur. Mozaic har gjort det möjligt för organisationer att bygga, säkra, styra, distribuera och hantera domäncentrerade dataprodukter i molnet. Dessa dataprodukter kan upptäckas via en dataproduktmarknad och nås via ett brett spektrum av konsumtionsmönster, vilket möjliggör olika affärsanvändningsfall.

Det här förvärvet kommer att påskynda distributionen och användningen av data över företag, särskilt i molnplattformar som Amazon Redshift, Databricks, Google BigQuery , Microsoft Fabric och Snowflake. Enligt Harvard Business Review kan behandling av data som en produkt påskynda implementeringen av nya användningsfall med 90 procent och minska den totala ägandekostnaden med 30 procent.

– Att gå med i Qlik är en viktig milstolpe för Mozaic Data. Vi delar en vision om att förbättra dataförbrukningen genom att maximera värdet från datainvesteringar. Detta är en möjlighet att främja effektiviteten och innovationen inom datahantering som drivs av AI och integreras sömlöst med Qliks kommande projekt, avslutar Sharad Kumar.

Med detta förvärv förstärker Qlik sitt utbud av end-to-end-datalösningar och kan sömlöst integrera Mozaics teknologi för att förbättra den övergripande datakonsumtionsupplevelsen för företag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00