QNAP lanserar TVS-h74: NAS med ZFS och 12:e generationens Intel Core-processorer
Hem Nyheter QNAP lanserar TVS-h74: NAS med ZFS och 12:e generationens Intel Core-processorer

QNAP lanserar TVS-h74: NAS med ZFS och 12:e generationens Intel Core-processorer

Stockholm, den 27 december – QNAP Systems, Inc., en ledande inovatör inom lösningar för lagring och nätverk, presenterade idag den nya NAS-serien TVS-hx74.

Publicerat av: Redaktionen

Serien bygger på operativsystemet QuTS hero och kommer i utförandena TVS-h474, TVS-h674 och TVS-h874 med fyra, sex respektive åtta platser för 3,5-tumsenheter var. Den nya serien bygger på 12:e generationens Intel Core™-processorer och säkerställer dataintegritet med hjälp av filsystemet ZFS som stödjer datadeduplicering och komprimering på blocknivå.

TVS-hx74-serien är enkelt utbyggbar gällande både lagring och nätverkshastighet. Dubbla M.2 NVMe SSD-platser finns att tillgå för cache, och de inbyggda dubbla 2.5 GbE-nätverksanslutningarna kan enkelt uppgraderas till nätverkskort om 10 eller 25 GbE med hjälp av PCIe Gen 4-expansionsplatserna – allt för att möta företags krav inom lagring, säkerhetskopiering och virtualisering.

”QNAP:s TVS-hx74 är en perfekt ZFS-NAS i instegsklassen för små och mellanstora företag”, sade Meiji Chang, VD på QNAP. ”Flerkärniga processorer och flexibla expansionsmöjligheter gör att de nya modellerna passar perfekt i företags IT-miljöer med tillräcklig prestanda för att köra vardagliga program såväl som virtualisering.”

”Det är spännande att se QNAP använda Intels avancerade lösning i den senaste NAS-serien. 12:e generationens Intel Core™-processorer med flera kärnor och flera trådar levererar enastående prestanda för virtualisering och grafik i små och medelstora företag”, sade Jason Ziller, General Manager, Client Connectivity Division på Intel Corporation.

De nya modellerna I TVS-hx74-sQNAP lanserar TVS-h74: NAS med ZFS och 12:e generationens Intel Core-processorererien bygger på 12:e generationens Intel Core™- och Pentium Gold-processorer och stödjer upp till 64 GB DDR4-minne i dubbla kanaler. Enheternas dubbla 2.5 GbE-portar har stöd för port trunking, och dess dubbla M.2 2280-platser gör att det med hjälp av SSD-cache är möjligt att uppnå hög IOPS-prestanda.

Särskilt fokus ligger också på filsystemet ZFS, som ingår i operativsystemet QuTS hero. ZFS är utvecklat med fokus på dataintegritet och har bland annat fördelarna att det är självläkande och WORM-kompatibelt (Write Once, Read Many Times). Därtill stöds datadeduplicering och komprimering på blocknivå för att maximera tillgänglig lagring, samt upp till 65 536 ögonblicksbilder (snapshots).

I QuTS hero ingår även App Center, en portal med olika appar som gör det möjligt att anpassa enheten efter behov. Till exempel finns Virtualization Station, en värd för virtuella datorer samt Container Station, med stöd för olika containers av typerna LXD, Docker och Kata. Även specialiserad mjukvara för säkerhetskopiering av VMware och Hyper-V erbjuds i form av Hyper Data Protector, likaså lösningar för säkerhetskopiering lokalt, till molnet eller rentav till Google™ Workspace och Microsoft 365.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00