QRTECH expanderar inom IoT genom förvärv av Endian Technologies
Hem NyheterInternet Of Things QRTECH expanderar inom IoT genom förvärv av Endian Technologies

QRTECH expanderar inom IoT genom förvärv av Endian Technologies

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar innovationsföretaget QRTECH förvärvet av Endian Technologies.

QRTECH expanderar inom IoT genom förvärv av Endian Technologies

Genom affären expanderar QRTECH sitt erbjudande inom industriell IoT och connectivity samt etablerar närvaro inom nya kundsegment.

Innovationsföretaget QRTECH förvärvar Endian Technologies och skapar därmed förutsättningar för ytterligare expansion inom industriell IoT och connectivity. Dessa områden utgör en strategisk prioritering för QRTECH, som historiskt är starkt positionerat inom elektronik- och inbyggd mjukvaruutveckling för transport- och fordonsindustrin.

–Vi har sedan en tid varit intresserade av att expandera vårt erbjudande kring IoT, connectivity och open source. Endian har genom åren visat en fantastisk styrka i att leverera lösningar till marknaden och tillsammans kan vi flytta fram våra positioner inom ett viktigt framtidsområde, konstaterar Patrik Sahlsten, CEO QRTECH.

Endian utvecklar produkter och IoT-tjänster för bland annat tillverkningsindustrin, medicinteknik, konsumentelektronik och marin teknik, vilket innebär att QRTECH etablerar närvaro inom nya kundsegment. Bland kunderna finns både startups inom IoT och etablerade bolag som vill dra nytta av connectivity.

–Vi är väldigt glada över att välkomna det talangfulla teamet hos Endian till QRTECH. Vi har en gemensam strävan att bidra till en hållbar värld genom att utveckla system och tjänster som förbättrar och förenklar. Tillsammans har vi en fantastisk möjlighet att utveckla bolaget som innovationsledande, inte bara inom fordonsindustrin, samt stärka vårt erbjudande för befintliga och framtida kunder, säger Patrik Sahlsten, CEO QRTECH.

Förvärvet sker i linje med QRTECHs övergripande tillväxtstrategi, med starkt fokus på nyrekrytering samt investeringar i nytt kraftelektroniklabb och ombyggnad av lokalerna i Mölndal.

–QRTECHs fokus på innovation och roll som utvecklingspartner passar väl med vår kultur och vårt tankesätt. Genom att kombinera våra styrkor kan vi skapa mervärde för våra kunder och ge våra medarbetare ökade utvecklingsmöjligheter. Vi ser fram emot att fortsätta resan tillsammans, säger Peter Malmberg, Managing Director Endian.

I samband med förvärvet adderar QRTECH IoT som ytterligare ett affärsområde, under ledning av Peter Malmberg. Sedan tidigare verkar QRTECH inom Elektronikutveckling, Inbyggda system och Digitala Lösningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>