Radio Innovation får genombrottsorder från en större nätverks operatörsgrupp i Afrika
Hem NYHETERNÄTVERK Radio Innovation får nu genombrottsorder från en större nätverks operatörsgrupp i Afrika

Radio Innovation får nu genombrottsorder från en större nätverks operatörsgrupp i Afrika

Publicerat av: Redaktionen

Svenska telekombolaget Radio Innovation – som utvecklat, tillverkar och säljer en banbrytande antennlösning som avsevärt förbättrar förutsättningarna för mobil kommunikation – erhåller en betydande order från en större afrikansk nätverks operatörsgrupp.

Ordern omfattar Radio Innovations lågbandsantenner och ska användas för att täcka en vägsträcka på 500 kilometer.

Tack vare Radio Innovations antennteknik krävs endast hälften så många siter för att skapa mobil täckning längs sträckan som för traditionella antenner. Samtidigt som kostnaderna (CAPEX och OPEX) sänks med 45 procent. Den här ordern är för projektets första fas. Projektet består av fyra faser.

Radio Innovation får genombrottsorder från en större nätverks operatörsgrupp i Afrika”Denna order är ett exempel på vår teknologis överlägsenhet. Ordern är inledningen på ett samarbete som vi ser stor potential i framöver. Det finns ett enormt behov av att förbättra 4G- och 5G-anslutning på den afrikanska stad- och landsbygdsområden där hela 95 procent av befolkningen saknar mobil täckning”, säger Dusyant Patel, Radio Innovations vd.

Radio Innovations antenner förlänger täckningen med fem gånger jämfört med traditionella antenner. Dessutom med en ökad kapacitet och till en lägre kostnad för konsumenten. Därmed blir det också möjlighet att brygga den digitala klyftan och skapa lönsam täckning på platser där det tidigare varit ekonomiskt oförsvarbart.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00