“Inom kort kommer det att vara en självklarhet för varje vd att ha ett verktyg som Howwe”
Hem TEKNIK “Inom kort kommer det att vara självklarhet för varje vd att ha ett verktyg som Howwe”

“Inom kort kommer det att vara självklarhet för varje vd att ha ett verktyg som Howwe”

Publicerat av: Redaktionen

Intervju med Ulf Arnetz, grundare och CEO för SaaS-bolaget Howwe Technologies.

Deras mjukvara för accelererad tillväxt och bolagsövergripande transformation möjliggör ett proaktivt arbetssätt och exekvering av strategiska initiativ på alla nivåer i bolagen med bevisbara finansiella resultat.

∙ Varför behövs en produkt som Howwe?

Varenda vd, ledning och styrelse har strategier och mål med sina bolag, i princip uteslutande kopplade till ökad omsättning och vinst inom en viss tid. Howwe behövs för att exekvera planen så att förbättringen och ekonomiska målet verkligen uppnås, i tid.

∙ Howwe är en så kallad Enterprise Execution Software, det vill säga en mjukvara som skapar exekvering inom hela bolaget. Hur ser du att marknaden för den här typen av produkter kommer att utvecklas?

Det är en ny och stor marknad under stark tillväxt. Det här området har inte tidigare digitaliserats vilket resulterat i att bolag generellt sett inte lyckats exekvera sina planer och uppnå sina mål. Tills nu. Behovet av ett stöd utvecklad för vd:n och hens behov av att strukturerat och accelererat styra hela sitt bolag mot målen ökar i snabb takt och en tydlig trend växer globalt.

Monday.com, är etablerad global aktör inom ett närliggande område. De vittnar också om det växande behovet och uppger att de, med sina 127 000 kunder, tagit max 1% av marknaden hittills. De har en mjukvara som fångar upp majoriteten av det dagliga arbetet, till skillnad från Howwe som enbart fångar upp det viktigaste. Det finns andra framgångsrika aktörer som underlättar det dagliga arbetet, exempelvis, Microsoft/Ally, Gtmhub och Asana. Dessa produkter är dock inte utvecklade enbart för att hjälpa företaget med exekvering, det vill säga att förbättra imorgon, idag.

“Inom kort kommer det att vara en självklarhet för varje vd att ha ett verktyg som Howwe”

På samma sätt som Spotify förändrat hur människor konsumerar musik revolutionerar Howwe bolagens sätt att arbeta för att företaget skall förverkliga strategin och uppnå sina ekonomiska mål, säger Ulf Arnetz, CEO på Howwe Technologies.

Att en ekonomiavdelning skulle bedrivas utan ett ekonomisystem, eller en säljavdelning utan ett CRM-system är idag otänkbart. Fram tills nu har det inte funnit en produkt enkom för Enterprise exekvering, det vill säga det som vd:n mäts på. Nu kommer en helt ny typ av produkt och Howwe bryter ny mark varje dag. Det är en spännande resa vi har framför oss, men som med många trender kan det tid för en bredare mognad ute hos bolagen att växa fram.

Jag brukar jämföra det med skivindustrin och den digitalisering vi sett där. Vi gick från CD-skivor till Itunes, där du själv behövde söka och hitta den musik du ville lyssna på. Spotify revolutionerade industrin med inbyggd intelligens som enkelt hjälper dig att välja precis rätt musik för dig i det enorma utbudet. På samma sätt som Spotify förändrat musikbranschen och hur människor konsumerar musik revolutionerar Howwe bolagens sätt att arbeta med de viktigaste aktiviteterna för sin roll för att företaget skall förverkliga strategin och uppnå sina ekonomiska mål. Inom några år kommer systemstöd som Howwe vara lika självklart för en vd som Spotify är för gemene musikkonsument.

∙ Du bor i USA, hur ser mognaden på marknaden ut där?

USA ligger i mångt och mycket kvar i det som vi kallar ‘day-to-day operations’ med aktörer som redan nämnda Monday.com, Asana och olika OKR-mjukvarubolag. Ingen av dem är utvecklade för ’enterprise execution’. Där ligger vi i Skandinavien 3–4 år före.

∙ Hur särskiljer sig Howwes positionering på marknaden jämför med konkurrenter?

Utöver det faktum att vi har ett långt försprång med teknik som skapar organisationsövergripande exekvering har vi ett proaktivt och integrerat affärsstöd baserat på över 10 års erfarenhet från kunder och deras tusentals team. Data kring best practice för hur man faktiskt lyckas i medelstora till stora organisationer används som stöd till rätt person, vid rätt tidpunkt, i form av agerbara insikter. Vi har dessutom bevisbar acceleration och mätbara aktiviteter utifrån förgjorda business case, vecka per vecka.

∙ Vad är Howwes vision?

Marknaden för den här typen av produkt kommer att bli väldigt stor. Varje tillväxtorienterad vd kommer välja en proaktiv applikation för att säkerställa att exekvering sker i tid. Howwe kommer att vara ett nytt Salesforce inom sin nisch om 10 år. Tänk dig själv om en försäljningschef idag inte skulle använda exempelvis Salesforce eller en liknande CRM applikation!

∙ Hur ser affärsmodellen för att ta er dit ut?

Vi arbetar med en direktförsäljningsmodell idag och har precis startat en kompletterande modell med partnerförsäljning på utvalda marknader. Vi arbetar uteslutande med partners som når vd eller höga exekutiva – de som exekverar och mäts på det som Howwe mäter.

Vi står i startgroparna och är rustade med en beprövad försäljningsmodell och bevisad produkt där alla våra kunder uppnått en ROI mellan 10-25 inom ett år.

∙ Vilka är de största utmaningarna under Howwes tillväxtresa?

Howwe är en helt ny typ av affärsinnovation på en marknad där behoven är tydliga, men mognaden inte alltid är där. Men trenden är här och nu. Gartner, som är världsledande när det gäller informationsteknisk forskning och rådgivning, har till exempel tydligt markerat att det här är en stor och framtida marknad, en marknad vi är redo att ta.

∙ Ni ska börsnoteras. Vad betyder börsintroduktionen för er?

Börsintroduktionen är viktig för oss. Det betyder bland annat att vi får en erkänd legitimitet som är viktig i vår försäljning på vd-nivå på stora och mellanstora bolag.

∙ Vad kan en aktieägare förvänta sig av er som bolag?

Som aktieägare kan man förvänta sig ovanligt stark tillväxt med ovanligt stora marginaler tack vare vår SaaS-modell och partnerförsäljning som genererar stor vinst per kund.

Man kan förvänta sig viss försening initialt baserat på hur snabbt trenden ökar och kundens mognad och förståelse av det behov Gartner nu trycker på.

∙ Var är Howwe om fem år?

Om fem år är Howwe en av de tre största programvarorna i världen inom enterprise execution. Vi har chansen att bli som exempelvis Salesforce, men inom Enterprise exekvering, eller vad SAP är inom ERP.

I och med den snabbt växande trenden är vi beredda på att se fler och fler globala konkurrenter med helt andra finansiella krafter. Det försprång vi har i produkten och all inbyggd erfarenhet gör oss svåra att konkurrera med. Därmed känner vi oss säkra på att vi kommer kunna bibehålla en av de ledande positionerna även i framtiden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00