Hem Nyheter Red Hat och IBM – cheferna om framtiden

Red Hat och IBM – cheferna om framtiden

Publicerat av: Redaktionen

På Red Hat Summit i Boston framträdde Red Hat-chefen Jim Whitehurst tillsammans med IBM:s vd Ginni Rometty och gav en gemensam bild av vägen framåt efter det planerade samgåendet under 2019, som samtidigt godkändes av amerikanska myndigheter.

Red Hat och IBM – cheferna om framtiden 4Tidigare i maj gav det amerikanska justitiedepartementet grönt ljus för en av historiens största IT-affärer; IBM:s förvärv av Red Hat för 34 miljarder dollar. Enligt departementets utlåtande förväntas affären slutföras under andra halvåret 2019, efter en global godkännandeprocess.

Några dagar efter beskedet stod de båda företagens högsta chefer på samma scen.

”En av våra första partners var IBM, som redan tidigt såg kraften i open source och gjorde tunga investeringar för att ta lösningarna till företagen. Det ultimata beviset på IBM:s hängivenhet för open source kom i oktober förra året, när IBM första gången berättade om sin målsättning att förvärva Red Hat”, sade Jim Whitehurst från scenen och introducerade sedan sin chefskollega på IBM.

Duon placerade sig sedan i varsin fåtölj för ett avslappnat samtal om framtiden som både tog upp företagens likheter och skillnader.

”Vi investerade en miljard dollar 1999 – och på den tiden var det rätt mycket pengar”, sade Ginny Rometty och förde sedan in samtalet på det företagen har gemensamt:

”Vi delar övertygelsen om att ekosystemet är nödvändigt för att driva innovation – om du inte tror att du kan anställa alla smarta människor i hela världen själv, och det kan ingen av oss. Vi ser båda behovet av öppen dokumentation och att innovation är att ge och ta, att använda men också att bidra.”

Enligt Ginny Rometty var IBM:s beslut att gå från att vara partner till att vara ägare att man såg möjligheten att ta molnet till nästa nivå snabbare och flytta ännu mer verksamhetskritisk infrastruktur, data och processer dit – om man gjorde det tillsammans.

”Ni har byggt ett underbart företag och en underbar, öppen kultur. Jag tror att den struktur ni har byggt, med Linux i grunden och containers, kommer att vara den globala standarden. Tekniken har mognat och möjligheterna ligger öppna för kunderna. Det här blir ett nytt kapitel för många kunder.”

”IBM har funnits i mer än 100 år och har sin egen utpräglade kultur. Hur ser du på det mötet mellan två kulturer?” frågade Jim Whitehurst.

”Vi ska arbeta tillsammans för att skala open source, men Red Hat kommer att fortsätta vara en oberoende enhet” svarade Ginny Rometty och fick en rejäl applåd från publiken. ”Det trodde jag att alla redan visste!”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>