Redpill Linpro digitaliserar butiksinredningsjätten ITAB
Hem TEKNIK Redpill Linpro digitaliserar butiksinredningsjätten ITAB Group

Redpill Linpro digitaliserar butiksinredningsjätten ITAB Group

Publicerat av: Redaktionen

Den digitala samhällsbyggaren och open source-specialisten Redpill Linpro meddelar idag att företaget inlett ett långsiktigt samarbete med butiksinredningsbolaget ITAB Group.

Syftet med samarbetet är att införa integrationsplattformen Mulesoft Anypoint och arbeta med integrationer och API:er som kommer att ligga till grund för en genomgripande digitalisering av ITABs verksamhet i hela Europa.

Med huvudkontor i Jönköping är ITAB en ledande europeiska helhetsleverantör av butiksinredning och digitala tjänster för detaljhandeln. Företaget omsätter ca 6,5 miljarder SEK och har 2900 anställda. Bland kunderna finns exempelvis ICA, Tesco, IKEA, Uniqlo samt XXL.

För att möta framtida kundbehov, effektivisera både produktion och försäljning och öka lönsamheten genomför bolaget en genomgripande digitalisering med målsättningen att skapa en gemensam systemflora i koncernen. Införandet av integrationsplattformen och arbetet med den blir första steget. Ett arbete som kommer att genomföras i nära samarbete med specialistkonsulter från Redpill Linpro.

”En viktig del i ITAB:s tillväxt har fram till nu varit uppköp. Det innebär att när vi nu ska bygga ett gemensamt ITAB för framtiden har vi en stor mängd olika system och datakällor som nu behöver integreras till vårt övergripande affärssystem. Med andra ord, integrationsarbetet kommer att bli helt avgörande för att vi ska uppnå våra målsättningar”säger Joakim Wadskog, Head Architect på ITAB Group.

Redpill Linpro digitaliserar butiksinredningsjätten ITAB

Pressbild ITAB

”I det arbete är jag mycket glad över att inleda detta långsiktiga samarbete med Redpill Linpro och deras duktiga och erfarna integrationsteam”, fortsätter Joakim Wadskog.

ITAB har nyligen genomfört en upphandling av integrationsplattform där valet föll på Anypoint från Mulesoft. Som den viktigaste partnern till bolaget i Norden var det därför naturligt att bjuda in Redpill Linpro till upphandlingen som motsvarade ITAB:s krav avseende erfarenhet, djupa kunskap om plattformen samt tillgänglighet.

”Vi ser fram emot att samarbeta med ITAB kring integrationer och API och bidra med vår kompetens för att på så sätt hjälpa ITAB att uppnå sina mål – att skapa den bästa kundupplevelsen. Integrationsarbetet är ofta helt centralt när företag digitaliserar sin verksamhet, inte minst för att kunna maximera värdet av sin data och på så sätt fatta bättre beslut och skapa starkare kundvärde”, kommenterar Henrik Gavelli, vd och koncernchef på Redpill Linpro.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00